Пропускане към основното съдържание

Германия обърна Португалия в голово шоу

Германия победи Португалия във втория мач на двата тима на Европейското първенство. Двубоят завърши с успех с 4:2 за Бундестима, който изоставаше в резултата с един гол до 35-ата минута.
Кристиано Роналдо изведе "мореплавателите" напред след четвърт час игра. Момчетата на Йоаким Льов обаче успяха да обърнат развоя на срещата, след като Рубен Диас и Рафаел Герейро си отбелязаха автоголове в рамките на само 4 минути. 

След почивката Бундестима продължи да натиска съперника си и отбеляза още две попадения дело на Кай Хаверц и Робин Госенс. В 67-ата минута Португалия върна един гол чрез Диого Жота, но силите на тима не стигнаха за нищо повече. По този начин двата тима изиграха най-резултатния мач до момента на Европейското първенство.

След успеха си Германия събра 3 точки и се намира на втора позиция във временното класиране. Португалия са трети също с 3. Лидер е тимът на Франция с 4 точки. В последния кръг от група "F" Германия среща Унгария, докато "мореплавателите" ще трябва да мерят сили с "петлите".

Германия започна по-активно срещата и стигна до гол още в 5-ата минута. След центриране от дясното крило топката попадна в Робин Госенс на далечната греда и той с акробатичен удар я прати в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено, тъй като се оказа, че Серж Гнабри е бил в засада.

Бундестимът продължи да натиска съперника си и в 10-ата минута играчите на Йоги Льов стигнаха до нова опасност. След грешка при изнасянето на топката от страна на Португалия, тя достигна до Томас Мюлер, който подаде на Кай Хаверц. Офанзивният футболист на Челси стреля от границата на наказателното поле, но Руи Патрисио спаси.

Малко по-късно Госенс намери Тони Кроос около точката за изпълнение на дузпа, но ударът на халфа на Реал Мадрид срещна тялото на бранител на "мореплавателите".

В 15-ата минута Португалия поведе. След изпълнение на корнер от страна на Германия Кристиано Роналдо изчисти с глава, като по този начин организира контраатака за "мореплавателите". Топката достигна до Диого Жота, който влезе в наказателното поле и подаде на спринтиралия Роналдо, който на празна врата се разписа. Това бе първо негово попадение срещу Германия. Той също така изравни нападателя на Бундестима Мирослав Клозе, като голмайстор №1 на Европейски и Световни първенства. Двамата има общо по 19 гола на големи турнири.

Португалците създадоха поредна опасност в 21-ата минута. След центриране в наказателното поле Рубен Диас свали топката с глава успоредно на голлинията, но там нямаше негов съотборник, който да я засече във вратата.

Германия отговори с центриране на Серж Гнабри в близост до вратата, но Матс Хумелс не успя да играе с глава и топката излезе в аут. Малко по-късно Йосуа Кимих опита да намери свой съотборник в пеналта на съперника, но Руи Патрисио реагира отлично и улови.

Германия в крайна сметка стигна до изравнително попадение в 35-ата минута. След центриране от дясното крило Робин Госенс, на далечната греда, стреля силно, като топката бе отклонена от Кай Хаверц във вратата на "мореплавателите". В последствие се оказа, че Рубен Диас е пратил кълбото в собствената си мрежа.

Само четири минути по-късно Германия направи пълен обрат в мача. След подаване на Робин Госенс Кай Хаверц се размина с топката, но тя попадна в Кимих. Халфът на Байерн подаде много остро в наказателното поле и принуди Рафаел Герейро да си вкара автогол.

Португалия започна по-активно втората част, но играчите на Фернандо Сантош така и не успяха да създадат опасност пред Нойер.

В 51-ата минута Германия вкара трети гол във вратата на Партисио. След дълго разиграване топката попадна в Госенс, който навлезе в наказателното поле и подаде към оставения непокрит Кай Хаверц, който не сгреши и направи резултата 3:1 за Бундестима. Това бе първи гол за някой от настоящия състав на Германия на Европейско първенство.

Няколко минути по-късно Кристиано Роналдо опита да затрудни Мануел Нойер с удар от фаул, но не уцели добре топката и тя мина над напречната греда.

Германия продължи да владее по-добре топката и разчиташе предимно на дълги разигравания, за да стигне до вратата на Партисио. Именно след едно такова Йосуа Кимих центрира отлично в наказателното поле, където Робин Госен бе забравен от отбраната и с глава матира стража на "мореплавателите".

В 67-ата минута Португалия върна едно попадение. След центриране от фаул Кристиано Роналдо успя да достигне до топката на далечната греда и я върна към Диого Жота, който на празна врата се разписа. При попадението имаше съмнения за засада на звездата на Ювентус, но се оказа, че такава няма и то бе зачетено.

Десетина минути преди края на редовното време "мореплавателите" бяха близо до трети гол. Ренато Санчес се озова на добра позиция и стреля силно от далечно разстояние, но ударът му срещна дясната греда на Мануел Нойер.

Германия отговори с добра контраатака, която позволи на Леон Горецка да навлезе дълбоко в половината на Португалия и да стреля мощно от границата на наказателното поле, но не успя да уцели вратата.

Португалците опитаха да натиснат противника и да върнат поне още един гол, но играчите на Фернандо Сантош така и не успяха да затруднят Нойер. 

СЪСТАВИТЕ:

Португалия: 1. Руи Патрисио – 2. Нелсон Семедо, 3. Пепе, 4. Рубен Диас, 5. Рафаел Герейро – 13. Данило, 14. Уилиам Карвальо (58 - 15. Рафа Силва), 11. Бруно Фернандеш (64 - 8. Жоао Моутиньо) – 10. Бернардо Силва (46 - 16. Ренато Санчес), 21. Диого Жота (83 - 9. Андре Силва), 7. Кристиано Роналдо

Резерви: 12. Антони Лопеш, 22. Руи Силва, 6. Жозе Фонте, 8. Жоао Моутиньо, 9. Андре Силва, 15. Рафа Силва, 16. Ренато Санчес, 17. Гонзало Гедеш, 18. Рубен Невеш, 19. Педро Гонзалвеш, 20. Диого Дало, 26. Жоао Палиня

Селекционер: Фернандо Сантош

Германия: 1. Мануел Нойер – 2. Антонио Рюдигер, 4. Матиас Гинтер, 5. Матс Хумелс (62 - 23. Емре Джан) – 6. Йосуа Кимих, 8. Тони Кроос, 21. Илкай Гюндоган (73 - 15. Никлас Зюле), 20. Робин Госенс (62 - 3. Марсел Халстенбергер) – 7. Кай Хаверц (73 - 18. Леон Горецка), 10. Серж Гнабри (87 - 19. Лерой Сане), 25. Томас Мюлер

Резерви: 12. Бернд Лено, 22. Кевин Трап, 3. Марсел Халстенбергер, 9. Кевин Фоланд, 11. Тимо Вернер, 15. Никлас Зюле, 17. Флориан Нойхаус, 18. Леон Горецка, 19. Лерой Сане, 23. Емре Джан, 24. Робин Кох, 26. Кристиан Гюнтер

Селекционер: Йоаким Льов

Португалия - Германия 2:4

Голмайстори: 

1:0 Кристиано Роналдо 15'

1:1 Рубен Диас -авт. 35'

1:2 Рафаел Герейро - авт. 39'

1:3 Кай Хаверц 51'

1:4 Робин Госенс 60'

2:4 Диого Жота 67'

Жълти картони: Ренато Санчес (П), Кай Хаверц, Матиас Гинтер (Г)


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.