Пропускане към основното съдържание

Унгария взе точка от световния шампион

Унгария успя да спре световния шампион Франция в мач от група F на Европейското първенство. „Маджарите“ стигнаха до равенство 1:1 пред препълнения „Пушкаш Арена“ в Будапеща. Голямото разочарование е за звездната селекция на Дидие Дешан, която контролираше играта през по-голямата част от мача, но пропуска редица възможности за гол.

След куп пропуски Унгария поведе в края на първата част с гола на Атила Фиола. След почивката обаче Антоан Гризман възстанови равенството. Опитите на „петлите“ да стигнат до пълния обрат бяха неуспешни. Така Унгария поднесе една от най-големите изненади от началото на Евро 2020.

След ремито Франция остава лидер в група F с четири точки преди двубоя между Португалия и Германия по-късно днес. Унгария е трети с 1 точка и запазва всички шансове да продължи към елиминационната фаза на шампионата.  

Началните минути на срещата бяха равностойни, като постепенно Франция взе инициативата и започна смело да гледа към вратата на домакините.

Четвърт час след началото дойде първата сериозна голова опасност. Карим Бензема получи от Килиан Мбапе и стреля по земя от границата на наказателното поле. Петер Гулачи успя да отрази. Последва добавка на Антоан Гризман, но стражът направи ново страхотно спасяване.

Само три минути по-късно Люка Дин центрира отляво. Килиан Мбапе бе оставен абсолютно сам около точката за изпълнение на наказателен удар. Звездата на ПСЖ обаче не успя да натисне топката, така че да я прати в очертанията на вратата.

В 21-вата минута Люка Дин свали с глава към Бензема. Френският нападател потърси Мбапе, който отново не бе точен .

В средата на първата част селекционерът на Унгария Марко Роси бе принуден да прави принудителна смяна. Проблеми имаше капитанът Адам Шалай, който отстъпи мястото си на Неманя Николич.

Половин час след началото Франция организира страхотно нападение. Килиан Мбапе бе намерен в наказателното поле. Той овладя и майсторски комбинира с Бензема, но от чиста позиция нападателят на Реал стреля встрани от целта.

Секунди по-късно Мбапе се разходи из наказателното поле на Унгария и стреля по диагонала, но отново неточно. Франция продължи да доминира. В 37-ата минута Пол Погба се озова на стрелкова позиция. Халфът на Манчестър Юнайтед стреля от малък ъгъл. Топката се оплете във външната страна на мрежата и излезе в аут.

В добавеното време на първата част пропуските на „петлите“ натежаха и „Пушкаш Арена“ избухна, след като „маджарите“ излязоха напред в резултата. Бенжамен Павар изгуби единоборството с Роланд Шалай, който изведе Атила Фиола зад защитата на Франция. Крайният защитник на Унгария се озова очи в очи с Юго Лорис и с прецизен удар в близкия ъгъл успя да го преодолее за 1:0. Звездите на Франция изглеждаха в шок и не успяха да реагират в оставащите няколко минути преди края на първата част.

В началото на втората част французите натискаха в търсене на изравнителен гол, но Унгария бе добре построен. В 51-вата минута Пол Погба пробва късмета си с мощен удар от дистанция, но покрай вратата.

Час игра след началото появилият се преди секунди на терена Усман Дембеле проби отдясно, освободи си пространство за изстрел и шутира мощно, но топката се отби от лявата греда и излезе в аут.

В следващите минути „маджарите“ опитваха да застрашат вратата на Юго Лорис чрез контраатаки и статични положения. Унгарците се унесоха в нападателни действия и Франция успя да стигне до изравнителен гол в 66-ата минута. Килиан Мбапе овладя в наказателното поле, преодоля защитник и пусна остро подаване успоредно на голлинията. Вили Орбан успя да пресече паса, но топката се озова в Антоан Гризман, който с мощен шут я прати в мрежата.

Секунди по-късно Мбапе бе намерен с центриране в наказателното поле. Нападателят на ПСЖ се измъкна от защитата и стреля от малък ъгъл, но покрай вратата.

В 74-ата минута Роланд Шалай проби през центъра и стреля от границата на наказателното поле. Получи се рикошет в крака на френски защитник, което олекоти топката и я направи лесна плячка за Юго Лорис.

В 81-вата минута Оливие Жиру изведе Килиан Мбапе сам срещу Гулачи. 22-годишният играч реши да завършва сам, въпреки че таранът на Челси бе в по-изгодна позиция. Топката обаче бе насочена в обсега на унгарския страж, който успя да избие. Малко след това Толисо шутира от дистанция, но покрай левия страничен стълб.

Три минути преди изтичането на редовното време Усман Дембеле, който се появи на терена в началото на втората част, отстъпи мястото си на Тома Лемар. Крилото на Барселона напусна очертанията на игрището накуцвайки.

В добавеното време на срещата Франция опита да стигне до крайния успех с няколко центрирания в наказателното поле, но защитата на Унгария издържа и запази резултата непроменен. Секунди преди последния съдийски сигнал Тома Лемар стреля с глава, но не намери целта.

За Франция предстои двубой с Португалия в последния си мач от груповата фаза, докато Унгария ще се изправи срещу Германия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.