Пропускане към основното съдържание

Швейцария отряза главите на "петлите" в паметен мач

Световният шампион Франция беше елиминиран от Евро 2020, след като Швейцария поднесе абсолютната сензация на турнира, спечелвайки 1/8-финалния си мач срещу "петлите" след 3:3 и дузпи, в които Килиян Мбапе беше големият грешник на момчетата на Дидие Дешан!

В 15-та минута в първата по-опасна ситуация в мача Швейцария шокира с откриващия гол! Сеферович беше намерен с центриране отляво на Цубер и с премерен удар с глава матира Лорис за 0:1!

В 22-та минута Рабио пробва да намери Бензема в малкия пеналт, но Сомер се намеси и отклони топката от пътя на нападателя на Реал (Мадрид). Четири минути по-късно Мбапе стреля в стената от пряк-свободен удар, а при опита му за добавка топката профуча покрай целта. Шест минути по-късно Адриен Рабио успя да произведе мощен снаряд по посока вратата на Зомер, но стражът успя да се справи по отличен начин. 

Десет минути след почивката Сеферович беше спънат в наказателното поле и главният рефер показа, че няма да отсъди дузпа, веднага след това и Мбапе беше повален пред Сомер, но също не последва сигнал. Тогава обаче в слушалката ВАР сигнализира, че ситуацията пред Лорис трябва да се прегледа и проверката показа, че трябва да има наказателен удар в полза на Швейцария. 

Рикардо Родригес се зае да изпълни 11-метровият удар, но Лорис успя да улови ъгъла и спаси надеждите на "петлите"!

Само две по-късно Франция изравни. Гризман комбинира с Мбапе, който изведе Бензема, а той успя технично да преодолее Сомер за 1:1!

Секунди по-късно Франция направи и пълен обрат. В 59-та минута Мбапе пусна с пета към Гризман, който опита прехвърлящ удар, който стигна до Бензема на далечната греда и той с глава матира за втори път Сомер!

Четвърт час преди края Пол Погба реши всичко с трети гол за "петлите". Удар на Бензема беше блокиран от Жака, но топката се озова в Погба, който от около 20 метра вкара страхотен гол за 3:1.

В 80-та минута обаче Швейцария върна един гол. Мбабу центрира към Сеферович в наказателното поле и нападателят за втори път вкара с глава! Пет по-късно Гавранович прати топката в мрежата на Лорис, но флагът за засада беше вдигнат. 

В 90-та минута обаче нямаше кой да спре Гавранович. Той преодоля Рабио по отоличен начин и с десния крак не остави шансове на Лорис с шут от около 15 метра!

В първото продължение Адмир Мехмеди и Бенжамен Павар имаха шансове за своите тимове, но не успяха да се отбележат. Двуострите действия продължаваха, като напрежението в тези минути беше огромно. В 109-та минута Канте свърши много работа в центъра и пусна към Коман, който намери Мбале на границата на наказателното, но той с левия крак не успя да уцели целта.

Малко след това Погба пусна страхотен извеждащ пас към Мбапе, но нападателят отново беше неточен, а при опита си за изстрел получи болка в глезена. В 114-та минута Маркъс Тюрам беше изведен от Погба, а след това пусна към Жиру около дузпата, но нападателят на Челси уцели Мбапе при изстрела си.

След като и двата тима не успяха да вкарат в двете продължения се стигна до дузпи. С изпълнението на първата дузпа се нагърби Марио Гавранович, който прати Лорис в обратния ъгъл. За Франция първи изпълнител бе Пол Погба, който също бе безкомпромисен. Фабиан Шер също бе хладнокръвен и отбеляза за Швейцария. Оливие Жиру изравни, след като Зомер се хвърли в другия ъгъл. За Швейцария следващият изпълнител бе Мануел Аканжи, който се разписа с удар по земя. За "петлите" Маркюс Тюрам застана за следващата дузпа срещу съотборника си Зомер и успя да го излъже. Юго Лорис бе близо до това да хване дузпата на Рубен Варгас, но капитанът на Франция не успя. 

Кимпембе изравни за 4:4, а Мехмеди вкара петата дузпа за Швейцария. Така се стигна до последното изпълнение на дузпа за Франция, с което се нагърби Килиян Мбапе. Нападателят на ПСЖ не се бави много и стреля в левия ъгъл, но Сомер се намеси страхотно и спаси, носейки триумфа за "кръстоносците"! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Франция: Лорис, Павар, Кимпембе, Варан, Ленгле, Погба, Гризман, Мбапе, Канте, Рабио, Бензема

Швейцария: Сомер, Видмер, Елведи, Аканджи, Емболо, Фройлер, Сеферович, Жака, Родригез, Цубер, Шакири


 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.