Пропускане към основното съдържание

Червеният динамит избухна: Дания сгази Русия и зае второ място в група ''В''

Дания си осигури участие в елиминационната фаза на Европейското първенство, след като разгроми Русия с 4:1. По този начин "червения динамит", който бе последен в класирането преди днешния двубой, има 3 точки в класирането, колкото Русия и Финландия, които обаче са с по-лоша голова разлика. 

Дания бе по-добрият отбор в двубоя с Русия, като момчетата на Каспер Хюлманд поведоха в 38-ата минута с гол на Дамсгаард. След почивката "червения динамит" реализира още три попадения дело на Юсуф Поулсен, Андреас Кристенсен и Йоаким Меле. За Русия точен бе Артьом Дзюба от дузпа в 70-ата минута.

Датчаните пък стана първия отбор в историята на европейските първенства, който преминава груповата фаза след загуби в първите два мача,

На 1/8-финалите тимът на Дания ще срещне Уелс, като двубоят между двата тима е на 26 юни на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам.

След изиграването на трите мача в група "В" лидер е Белгия с 9 точки. Дания, Финландия и Русия са с по 3, като "сборная" остават последни заради по-лошата си голова разлика.

Дания започна по-активно мача, като опита да раизграва топката и да стигне до опасност пред вратата на Сафонов. Защитата на Русия обаче се справи с атаките на скандинавците.

В следващите минути момчетата на Станислав Черчесов изравниха играта и на свой ред опитаха да застрашат вратата на "червения динамит", но безуспешно.

Русия създаде опасно положение в 16-ата минута, когато Алексей Миранчук бе изведен много добре в половината на Дания. Ударът му, от границата на наказателното поле, обаче бе отразен от Петер Шмайхел.

Малко по-късно Артьом Дзюба овалдя една топка в пеналта на "червения динамит", като се обърна и стреля силно, но покрай страничната греда.

В 29-ата датчаните бяха много близо до попадение. Пиер-Емил Хойберг стреля от далечно разстояние, но ударът му мина на сантиметри покрай гредата на Сафонов.

Дания поведе в резултата в 38-ата минута. Микел Дамсгаард пое добре една топка пред наказателното поле и стреля, като топката влетя в левия ъгъл на вратата на Русия.

В началото на втората част Дания бе по-активният отбор, като на два пъти опита да създаде опасност пред вратата на Русия, но така и не успя да застраши Сафонов. "Сборная" от своя страна разчиташе повече на контраатаки, които обаче не доведоха до нищо по-сериозно.

В 60-ата минута момчетата на Каспер Хюманд стигнаха до втори гол. Защитата на Русия допусна много сериозна грешка при изнасянето на топката, като бранител на "сборная" опита да я върне към Сафонов. Подаването му обаче бе много неточно, като от това се възползва Юсуф Поулсен, който на празна врата се разписа за 2:0. 

Русия върна едно попадение в 70-ата минута на срещата. Наказателният удар бе даден за нарушение на Вестергоор срещу Соболев. Зад топката застана Артьом Дзюба, който с мощен удар в левия ъгъл на вратата реализира за 2:1.

Малко по-късно Дания бе близо до попадение. След центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле на Русия, но нито един футболист на скандинавците не успя да се възползва и топката бе изчистена от отбраната на "сборная".

"Червеният динамит" реши всичко в срещата в 80-ата минута с трети гол. След центриране в наказателното поле футболист на Дания стреля с глава, но ударът му бе отбит от Сафонов. Последва нов изстрел на датчание, който отново бе избит от стража на Русия, за да може да попадне топката в Кристенсен. Централният бранител стреля мощно от далечно разстояние и не остави никакви шансове на Сафонов.

Само 120 секунди по-късно Дания реши всичко в срещата с четвърти гол. Той бе дело на Йоаким Меле. Футболистът на "червения динамит" се възползва от отлична контратака и с удар от границата на наказателното поле не остави шансове на стража на съперника.

СЪСТАВИТЕ:

Русия: 16. Матвей Сафонов, 2. Марио Фернандеш, 3. Игор Дивеев, 7. Магомед Оздоев, 11. Роман Зобнин, 13. Фьодор Кудряшов (67 - 4 Вячеслав Караваев) , 14. Георгий Джикия, 15. Алексай Миранчук, 17. Александър Головин, 22. Артьом Дзюба - к, 23. Далер Куцяев (67 - 26. Максим Мухин)

Резерви: 1. Антон Шунин, 12. Юри Дюпин, 4. Вячеслав Караваев, 5. Андрей Семенов, 6. Днис Черишев, 8. Дмитри Баринов, 9. Александър Соболев, 10. Антон Заболотни, 19. Рифат Жемалетдинов, 20. Алексей Йонов, 24. Роман Евгенийев, 26. Максим Мухин

Селекционер: Станислав Черчесов

Дания: 1. Каспер Шмайхел, 3. Яник Вестергоор, 4. Симон Кяер - к, 5. Йоаким Меле, 6. Андреас Кристенсен, 8. Томас Дилейни (87 - 24. Матиас Янсен), 23. Пиер-Емил Хойберг, 18. Даниел Ваас, 4. Микел Дамсгаард (72 - 15. Ньордгаард), 20. Юсуф Поулсен (61 - 12. Каспер Долберг), 9. Мартин Брайтуайт (85 - 21. Андреас Корнелиус)

Резерви: 16. Йонас Льосл, 22. Федерик Рьоннов, 2. Йоаким Андресен. 7. Роберт Сков, 11. Андреас Сков Олсен, 12. Каспер Долберг, 13. Матиас Йоргенсен, 15. Кристиан Ньоргаард, 17. Йенс Стригер, 19. Йонас Винд, 21. Андреас Корнелиус, 24. Матиас Йенсен

Селекционер: Каспер Хюлманд

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.