Пропускане към основното съдържание

Копа Америка под заплахата на пандемията COVID-19 и протестите в Колумбия

Провеждането на Копа Америка в Аржентина и Колумбия остава под въпрос заради пандемията COVID-19. Ситуацията в Южна Америка е особено лоша и пандемията продължава да бъде много голям проблем.

По програма турнирът трябва да се проведе между 13 юни и 10 юли.

В средата на миналия месец президентът на Аржентина Алберто Фернандес изрази предпазливост, като заяви, че развитието на пандемията ще трябва да се следи отблизо преди да може да се потвърди, че турнирът ще може да се проведе, както е планирано.

Със сигурност няма да има шанс да има фенове на стадионите.

КОНМЕБОЛ настоява за отваряне на 30% от капацитета на стадионите, но това сега изглежда изключително нереалистично.

Всъщност в момента всички прогнози за провеждането на Копа Америка изглеждат много оптимситични, защото се появи нов проблем.

Когато президентът на Аржентина Фернандес даваше глас на съмненията си, президентът на Колумбия Иван Дуке беше категоричен, че турнирът ще може да се проведе. Сега обаче ситуацията с коронавируса е много лоша и в неговата страна.

Местните власти в столицата Богота забраниха провеждането на мачове и трябваше да се намерят алтернативни места за двубоите от Копа Либертадорес.

На всичко отгоре сега в Колумбия избухна във вълна от социално насилие.

Президентът Дуке въведе нов данък, който не зарадва населението, страдащо както от здравните, така и от икономическите последици от пандемията. Мнозина излязоха на улиците в знак на протест. Реакцията на полицията беше възприета като ненужна, което доведе до допълнително разпалване на протестите. Над 20 души загубиха живота си.

Миналата седмица беше невъзможно провеждането на международни мачове в Колумбия и то не поради коронавируса. От гледна точка на КОНМЕБОЛ най-лошият случай беше този от посещението на Флуминензе на карибското пристанище Баранкила, за да гостува на Хуниор.

Баранкила има един от най-впечатляващите стадиони в Южна Америка, който е построен за Световното първенство през 1986 година, което в крайна сметка не се проведе в Колумбия. Той е домът на националния отбор на Колумбия и е място за финала на Копа Америка на 10 юли.

За КОНМЕБОЛ беше важно този мач да се състои. Флуминензе се консултира с тях преди да осъществи дългото пътуване, но след като бразилският клуб пристигна в Баранкила, стана ясно, че мачът няма да може да се проведе.


И така в последния момент двубоят беше преместен в Еквадор.


Пет седмици преди началото на Копа Амеирка има много въпросителни относно провеждането на турнира.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.