Пропускане към основното съдържание

Ето защо половин свят е длъжник до гроб на Русия

Финландски блогър шокира Фейсбук, като публикува следната статия: "ЕТО ЗАЩО ПОЛОВИН СВЯТ Е ДЛЪЖНИК ДО ГРОБ НА РУСИЯ" Питате за резултатите от "агресиите" на Русия. Ето ги:половин Европа и част от Азия са получили държавността си от ръцете именно на тази държава.

- Финландия през 1802 и 1918 г. /До 1802 г. никога не е имала собствена държавност/; 

- Латвия през 1918 г. / До 1918 г. никога не е имала своя държавност/; 

- Естония през 1918 г. /До 1918 г. никога не е имала собствена държавност/; 

- Литва е възстановила държавността си през 1918 г. също благодарение на Русия; 

- Полша възстановява държавата си с помощта на Русия двукратно, през 1918 г. и 1944 г. Подялбата на Полша между СССР и Германия е само краткотраен период.; 

- Румъния се ражда в резултат на руско-турската войни, а става суверенна по волята на Русия през 1877-1878 г.; 

- Молдавия като държава се ражда в рамките на СССР; 

- България е освободена от гнета на Османската империя и възстановява независимостта си в резултат от победата на руското оръжие през руско-турската освободителна война през 1877-1878 г. 

Като благодарност за това държавата България участва в двете световни войни в състава на антируските коалиции. Днес България е членка на НАТО и на нейната територия са разположени бази на САЩ. След 1945 г. на територията на България не е имало нито един руски войник. - 

Азербайджан се запазва физически и се възражда като държава в състава на СССР. 

- Грузия се запазва физически и се възражда като държава благодарение на Руската империя. 

- Туркмения никога не е имала държавност и я формира едва в рамките на СССР. 

- Киргизия никога не е имала държавност и я придобива в състава на СССР. 

- Казахстан никога не е притежавал държавност и я формира едва в рамките на СССР. 

- Монголия никога не е имала държавност и я формира само с помощта на СССР. 

- Белорусия и Украйна също така придобиват държавността си в резултат от Великата Октомврийска революция като републики в рамките на СССР. И едва през 1991 г. /също от Русия!/ получават пълната си независимост. Следва да се отчете и ролята на Русия-СССР в раждането и оформянето на такива държави като КНР, Виетнам, КНДР, Индия, Гърция /която Русия отвоюва от ръцете на турците в далечната 1821 г./, Алжир, Куба, Израел, Ангола, Мозамбик и т.н. 

Със значимия принос на Русия дори Швейцария придобива независимостта си от Франция. А по-точно това е било постигнато благодарение на Суворов /преди 217 години/ и оттогава Швейцария не е воювала нито веднъж! 

Следва да бъдат споменати и следните факти: - Освобождението на Австрия от гнета на Третия райх през 1945 г. - Освобождението на Чехословакия от гнета на Третия райх през 1945 г. - Позицията на Екатерина Втора през 1780 г. относно създаването на Лигата на въоръжения неутралитет и фактическата подкрепа на северноамериканските Съединени Щати в борбата им за независимост от Британия. - Двукратно подарената от Русия през последните два века независимост на повечето европейски държави, след като Русия унищожава Наполеон и Хитлер. 

- Позицията на Сталин по време на преговорите със САЩ и Англия, която предоставя на Германия възможност да запази държавността си след поражението си през 1945 година. 

- Позицията на Горбачов през 1990 г., позволила без излишни проблеми повторното обединение на двете Германии. 

- Оказаната от СССР помощ на Египет, след която той успява да отстои и укрепи независимостта си във войната с Израел, Британия и Франция през 1956-57г. 

- Намесата на СССР през 1967 г., която спира войната между Израел и Египет / на практика спасила арабите от разгром в двете войни през 1967-74г./ - Решаващата роля на Съюза, осигурила извоюването от Ангола на своята независимост през 1975 г. 

И накрая - най-главното !Именно СССР след победата си във Втората световна война изигра решаваща роля в това, повечето колонии на Западна Европа да получат независимостта си в инициирания от Съюза процес на световна деколонизация. Цялата история на Русия показва, че тя е била последователна при която и да било власт и който и да било строй в отстояване на принципите на независимост и самоопределение на нациите и народите. 

Именно тя по всякакъв начин е помагала за изграждането на многополярен свят във всяка една епоха и през всички времена. За съжаление много често при това тя е жертвала собствените си интереси. Ако политиката на Русия-матушка би била поне малко аналогична на британската, сега половината свят би се намирал в състава на Руското Императорско Съдружие на нациите, а руският народ би се къпал в разкош като шейховете на Саудитска Арабия за сметка на освободените от чужди колонизатори държави, страни и техни капитали. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата