Пропускане към основното съдържание

Българска седмокласничка изуми цяла Европа

Седмокласничка има 40 медала и над 100 грамоти от национални и международни конкурси във всички научни сфери.

Велина Костадинова е единствената седмокласничка в страната, която през тази учебна година се е явила на всички олимпиади на Министерството на образованието и науката. Тя е взела участие в олимпиадите по всички осем учебни предмета в седми клас и се е представила отлично. Възпитаник е на училище „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново от първи клас и през годините постига забележителни резултати в различни сфери на науката. Седмокласничката е носител на над 40 медала и повече от 100 грамоти от престижни национални и международни конкурси, състезания и олимпиади през последните седем години.

През тази учебна година Велина е с най-добър резултат в област Велико Търново по астрономия, химия, география, математика и български език и литература. Тя е на второ място в областта по биология и на трето по физика. По история и цивилизация е първа в гр. Велико Търново и четвърта в областта. Класира се за националните олимпиади по астрономия, химия, география и единствена от област В. Търново е предложена за националната олимпиада по математика. Велина се класира сред десетте най-добри химици в България със седми резултат на националната олимпиада по химия, която се проведе през март. Заради пандемията от ковид-19 националните олимпиади по останалите учебни предмети предстоят.

В свободното си време плете брюкселска дантела. Преди три години се запалва по бродирането, като дори открива собствена изложба с бродерии на дантели. Нейната лична лекарка д-р Любка Любенова я е посветила в основите на занаята, който тя иска да усвои до съвършенство. „Аз проявих интерес и д-р Любенова започна да ми показва. 

Първо ме научи да бродирам и когато направих първите си няколко бродерии, даже ме заведе на състезание. Участвах с един колан, който сама избродирах, и получих награда за най-малък участник“, разказва Велина. Освен с това хоби седмокласничката намира време и за балет, народни танци и рисуване. Нейни рисунки са участвали в изложби, има награда от балетен конкурс, с ДЮФА ,,Българче“ е участвала в международен фестивал в гр. Чанаккале, Турция.

Със своите успехи на различни национални и международни форуми тя издига престижа не само на училището, но и на община Велико Търново, споделят гордостта си от ОУ „Петко Р. Славейков“ във Велико Търново.

Дияна ГАНЕВА

Снимка: Фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.