Пропускане към основното съдържание

ТЪЖЕН КРАЙ! Левски падна в последния мач за сезона на Герена (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев (Пловдив) победи с 2:1 Левски като гост от петия плейофен кръг в efbet Лига. "Сините" намекнаха в началото на срещата, че може да стигнат до четвъртата си победа в група А на втората осмица, но вместо това след почивката получиха два бързи гола и записаха първата си загуба след разделянето на шампионата.

Това е исторически успех за Ботев (Пловдив), тъй като "канарчетата" стигнаха до първата си победа на "Герена" от 30 години насам.

Домакините стартираха агресивно и това им донесе ранни поводи за радост. В 4-ата минута Здравко Димитров центрира на близката греда, където Мартин Петков от трудна позиция нанаесе техничен изстрел, който попадна в десния страничен стълб, а Живко Атанасов бе на точното място и реализира отблизо.

Гостите опитаха да реагират мигновено и пренесоха играта в половината на "сините". В 8-ата минута "жълто-черните" организираха добра атака. Маркиньос подаде към Емануел Току в наказателното поле, след което крилото нанесе изстрел, но се получи рикошет, който залъга Николай Михайлов и топката премина опасно над напречанта греда. След изпълнението на ъгловия удар Мишел Еспиноса стреля с глава, но много неточно.

В следващите минути двата тима продължиха с високото темпо, но Николай Михайлов и Георги Аргилашки не бяха застрашени. "Канарчетата" продължиха да упражняват висока преса, което създаваше проблеми за "сините", но защитата на домакините не допусна да се стигне до опасност пред вратата им. В 18-ата минута Реда Рабей изведе Джонатан зад гърба на защитата на Левски, но Начо Монсалве с великолепен шпагат предотврати опасността.

Левски успя да отговори на агресията на гостите и в 24-ата минута Патрик-Габриел Галчев проби отлично по левия фланг, след което подаде по земя в наказателното поле, където Андриан Краев овладя с гръб към вратата, след което се завъртя и шутира, но топката премина покрай десния страничен стълб. 

В 32-ата минута гостите организираха скоростна контраатака, след като Андриан Краев реши да нанесе изстрел, вместо да комбинира с някои от своите съотборници. Атанас Илиев се пребори на границата на наказателното поле с Начо Монсалве. Нападателят остана сам срещу вратаря и нанесе мощен изстрел, но капитанът на "сините" великолепно спаси с една ръка.

"Сините" трайно се настаниха в половината на гостите и на три пъти застрашиха вратата на Георги Аргилашки. От своя страна "жълто-черните" се стремяха да организират бързи контраатаки.

"Жълто-черните" стартираха агресивно втората част и успяха да възстановят равенството. Реда Рабей центрира от ъглов удар, след което се получи разбъркване в наказателното поле на "сините" и Емануел Току се възползва от това и с изстрел в близкия ъгъл изравни.

Три минути по-късно "канарчетата" повториха упражнението, което отново доведе до попадение във вратата на Николай Михайлов. Реда Рабей центрира от корнер, отбраната на домаините отново не бе добре подредена и Емануел Току с изстрел в десния ъгъл реализира второто си попадение.

В 60-ата минута Мартин Петков стреля от дистанция, но Филип Филипов блокира изстрела и Георги Аргилашки улови без проблеми.

Шест по-късно гостите организираха добра атака отдясно. Джонатан центрира остро по земя в наказателното поле, където Атанас Илиев опита да играе с топката, но Николай Михайлов улови. "Сините" отговориха в следващата атака. Мартин Петков задържа и подаде към Радослав Цонев на границата на наказателното поле, след което халфът нанесе изстрел в долния десен ъгъл, но Георги Аргилашки решително изби, а след това удар на Андриан Краев бе блокиран.

Така Левски остана втори в група А с 38 точки, зад тях е Царско село с 37, а Ботев (Пловдив) е последен с 29 пункта.

Левски - Ботев (Пловдив) 1:2

1:0 Атанасов 4 мин.

1:1 Току 46 мин.

1:2 Току 49 мин.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.