Пропускане към основното съдържание

Челси смаза Реал Мадрид и е на финал

Челси спечели с 2:0 домакинството си на Реал Мадрид и с общ резултат 3:1 се класира за финала в Шампионската лига. На "Стамфорд Бридж" лондончани удариха две греди и изпуснаха куп положения, но все пак вкараха достатъчно, за да стигнат до последния мач от надпреварата, където ще срещнат друг английски тим - Мачнестър Сити.

В началните минути на срещата двата отбора действат малко по-предпазливо. Реал Мадрид опитаха някои влизания към наказателното поле на "сините", докато тимът на Томас Тухел дебне за грешки в центъра на терена, от които могат да произлязат контраатаки.

Първият точен удар в мача бе в 10-ата минута. Тогава Тони Кроос стреля по земя, но вратарят Менди улови топката без особени трудности. Две минути по-късно същото стори и Антонио Рюдигер пробва удар от далеч. Тибо Куртоа обаче изби топката.

В 18-ата минута Тимо Вернер вкара топката в мрежата на Тибо Куртоа. Той се възползва от пас на Бен Чилуел по лявото крило. Но се оказа, че германският нападател е бил в засада и попадението не бе зачетено.

В 26-ата минута Карим Бензема получи топката с гръб към вратата на Челси. Той овладя кълбото, обърна се и веднага стреля силно с десния крак. Вратарят Менди обаче изби в корнер.

Челси реализира първия гол в мача в 28-ата минута. Чудесно двойно подаване между Нголо Канте и Тимо Вернер, изведе французина на много добра позиция през центъра. Той пусна пас към Кай Хаверц, който се озова сам срещу Тибо Куртоа. Германецът копна топката, която се отклони от напречната греда. Тимо Вернер обаче притича и вкара с глава на празна врата.

В 35-ата минута Лука Модрич достави брилятно центриране с левия крак към Карим Бензема. Френският нападател се отскубна от защитник в синьо и стреля с глава, но Менди показа отличен рефлекс и изби в ъглов удар.

Мейсън Маунт нахлу мощно по лявото крило в 43-ата минута. Той стигна почти до аутлинията, направи залъгващо движение и опита да нагласи топката на десния си крак, за да стреля. Той почти го направи, но кълбото рикошира от двамата защитници на Реал и стигна до Вернер, който опит удар от въздуха, но той не се получи и Куртоа я улови.

Втората част стартира с нов добър шанс за Челси. Капитанът Сезар Аспиликуета тръгна с топката по дясното крило и центрира отлично в наказателното поле. Там Кай Хаверц надскочи защитник на Реал и стреля с глава. Но кълбото се удари в напречната греда на Менди.

В 51-ата минута Бен Чилуел бе фаулиран в близост до левия корнер. Той центрира много добре от свободния удар, а Тиаго Силва надскочи противников защитник и стреля с глава, но топката мина малко над напречната греда.

В 59-ата минута Кай Хаверц пропусна страхотен шанс да вкара втори гол. Германецът бе изведен сам срещу вратаря Тибо Куртоа, а до него дори бе Тимо Вернер, който чакаше на празна врата. Бившият играч на Байер Леверкузен обаче реши да завърши сам, стреля с левия крак по земя, но Куртоа изби с крак. А малко след това Мейсън Маунт излезе на страхотна позиция да вкара, но ударът му мина в страни от вратата на Реал.

В 66-ата минута Челси изпусна нова чудесна възможност за гол. Тимо Вернер проби на скорост през центъра на терена и стигна почти до наказателното поле. Той подаде вляво от себе си към нахлуващия Нголо Канте. Французинът стреля почти веднага Феде Валверде изби топката.

Нова добра акция на "сините" завърши с пропуск. В 81-ата минута. Кай Фаверц навърза три играчи на Реал и успя да подаде точно към Нголо Канте. Той пусна хитро към Пулишич, който стреля със завъртане, но топката излезе в аут.

В 86-ата минута Челси най-после реши нещата с втори гол. Нголо Канте открадна една топка в центъра, надпредна и подаде към Кристиан Пулишич. Резервата напредна, замота се, но с него и Тибо Куртоа. Пулишич пусна пас към нахлуващия Мейсън Маунт, който най-после вкара - 2:0 за Челси.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.