Пропускане към основното съдържание

Ман Сити докосва мечтания финал след обрат над ПСЖ

Манчестър Сити спечели с 2:1 гостуването си на ПСЖ и е с единия крак на финала в Шампионската лига. Домакините водеха до 64-ата минута, когато грешка на вратаря Кейлор Навас даде началото на обрата за "гражданите". Те го осъществиха за седем минути. Това ядоса парижани, които започнаха да изпускат нервите си и логично завършиха мача с човек по-малко. Реваншът е следващия вторник.

Още във втората минута парижани отнеха топката и мигновенно тръгнаха в контраатака, но изстрелът на Неймар не бе достатъчно силен и Едерсон лесно улови.

В следващите минути двата тима разиграваха топката без да застрашат вратата на противника. В 11-ата минута Марез опита пробив отдясно, но бе спрян от защитата на ПСЖ и върна топката назад. В 13-ата минута Едерсон се отличи със страхотно спасяване след изстрел на Неймар. 

Две минути след това Маркиньос даде аванс на парижани. След центиране от корнер капитанът на френския шампион насочи топката във вратата на Едерсон. 

В 21-ата минута Бернардо Силва успя да стигне до топката и да отправи удар, но ъгълът бе малък и Навас се справи с предизвикателството.

В 27-ата минута Ди Мария центрира остро от корнер, но Едерсон внимаваше и се стигна до втори ъглов удар. Той бе изпълнен от Неймар, който прати топката на близката греда, Паредес стреля с глава, но покрай вратата на английския тим. 

В 32-ата минута се получи разбъркване в наказателното поле на ПСЖ, но преди Силва да успее да играе с топката Маркиньос предотврати опасността. Две минути след това Мбапе върна към Бакер, който шутира, но Джон Стоунс блокира удара му. 

В 37-ата минута Де Бройне пусна пас в наказателното поле, койт обаче бе пресечен от Бакер. При последвалия ъглов удар Навас боксира топката. 

В 40-ата минута Неймар поиска дузпа след разбъркване в наказателното поле, но Феликс Брих остана безмълвен. Две минути след това Фил Фодън отправи изстрел към вратата на домакините, но Навас се намеси убедително и изби. 

В началните минути на втората част Ман Сити опита натиск над домакините, който обаче не доведе до нищо опасно за Навас. 

В 56-ата минута след няколко финта Килиан Мбапе успя да пусне остър пас към Марко Верати, но италианецът не успя за сантиметри да стигне до топката и да я засече за втори път във вратата на Едерсон. 

В 61-ата минута Кевин Де Бройне опита да се разпише с ножичен удар, но прати топката над вратата на Кейлор Навас. Секунди след това Зинченко замени Жоао Кансело на терена.  Три минути след това Уокър опита да подаде към Де Бройне, който бе на добра позиция, но Маркиньос отново се справи.

В 64-ата минута Сити изравни. Кевин Де Бройне по-скоро искаше да центрира в наказателното поле, но Навас не подходи убедително в ситуацията и топката влетя в мрежата му.

В 70-ата минута Манчестър Сити стигна до пълен обрат в двубоя. Рияд Марез оплете топката в мрежата на Навас със страхотно изпълнение на пряк свободен удар. 

В 75-ата минута Фодън стреля с глава, но Навас улови. 

В 77-ата минута Феликс Брих показа директен червен картон на Идриса Гай след грубо нарушение на футболиста на ПСЖ срещу Илкай Гюндоган. Почетино веднага реагира и извади Анхел ди Мария от игра, за да влезе Данило. 

В 84-ата минута Рияд Марез стреля покрай вратата на Кейлор Навас. 

ПСЖ - Ман Сити 1:2

1:0 Маркиньос 15'

1:1 Кевин Де Бройне 64'

1:2 Рияд Марез 70'

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПСЖ: 1. Навас, 3. Кимпембе, 5. Маркиньос, 6. Верати, 7. Мбапе, 8. Паредес, 10. Неймар, 11. Ди Мария, 24. Флоренци, 25. Бакер, 27. Гей

МАНЧЕСТЪР СИТИ: 31. Едерсон, 2. Уокър, 3. Рубен Диас, 5. Стоунс, 8. Гюндоган, 16. Родри, 17. Де Бройне, 20. Бернардо Силва, 26. Марес, 27. Жоао Кансело, 47. Фоудън

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.