Пропускане към основното съдържание

Манчестър Юнайтед разкъса Рома с 6:2 и вече мисли за финала (СНИМКИ+ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед разпиля Рома в първия им полуфинален мач от Лига Европа и победи с 6:2 на "Олд Трафорд". "Римските вълци" получиха сериозни проблеми с контузени футболисти и въпреки че водеха с 2:1 до почивката, след паузата бяха размазани от "червените дяволи".

Срещата започна много неприятно за гостите, които трябваше да правят ранна принудителна смяна. Контузи се Жордан Верету и в 5-ата минута на негово място се появи Гонсало Вияр.

Само четири минути по-късно Манчестър Юнайтед поведе с 1:0. Пол Погба проби отляво в центъра и подаде към Единсон Кавани. Уругваецът показа страхотен поглед върху играта и с едно докосване изведе Бруно Фернандеш очи в очи с Пау Лопес. От чиста позиция полузащитникът нямаше как да пропусне. Елегантно той чукна топката над плонжа на вратаря и реализира.

В 13-ата минута Рик Карсдорп бе изведен отдясно. Крайният бранител със сетни усилия стигна до топката, преди тя да напусне очертанията на терена. Последва центриране, а Пол Погба се хвърли, но блокира с ръка. Главният съдия Карлос дел Серо Гранде за момент подмина ситуацията, но след подсказка на своя асистент посочи бялата точка. Така Рома получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Капитанът Лоренцо Пелегрини се нагърби с изпълнението му и с мощен удар прати топката в мрежата – 1:1.

Десет минути по-късно Манчестър Юнайтед получи пряк свободен удар на удобна за директен обстрел позиция. Бруно Фернандеш стреля, прехвърли стената, но прехвърли и вратата. Секунди по-късно Маркъс Рашфорд проби през центъра и комбинира с португалеца, но неговият мерник отново не бе точен.

В 25-ата минута Пол Погба стреля мощно от границата на наказателното поле, но вратарят Пау Лопес успя да реагира и изби встрани. Титулярният страж на „вълците“ обаче получи контузия в рамото и се наложи да отстъпи мястото си на Антонио Миранте, който застана под рамката на вратата. За по-малко от половин час игра Пауло Фонсека бе принуден да прави две принудителни промени в състава си.

Въпреки трудното начало, Рома стигна до пълен обрат в резултата още преди почивката. В 34-ата минута Леонардо Спинацола проби по левия фланг. Неговото центриране бе блокирано, но топката стигна до Хенрих Мхитарян. Арменският национал видя Лоренцо Пелегрини, който беше абсолютно непокрит в наказателното поле. Капитанът пусна успореден на гоолинията пас, а от непосредствена близост Един Джеко прати топката в мрежата на Давид де Хеа.

Кошмарът за Рома с контузии обаче продължи и в 37-ата минута се наложи трета принудителна смяна. Спинацола получи травма и напусна терена, а Пауло Фонсека използва и трите си спирания на играта за извършване на промени още преди края на първата част.

Секунди преди почивката Роджър Ибанес направи огромна грешка и подари топката на Единсон Кавани, който се озова сам срещу Миранте. Резервният страж на Рома обаче много умело излезе напред, скъси ъгъла и запази резултата непроменен. При последвалия ъглов удар Мактоминей стреля опасно с глава, но над напречната греда.

В началото на втората част Манчестър Юнайтед организира бърза контраатака и възстанови равенството. Пол Погба пусна към Кавани, който беше в предни позиции. 34-годишният таран спря топката и изчака подкрепата на своите съотборници. Той върна назад към Бруно Фернандеш. Португалецът напредна с топка в крака и върна към Кавани, който с едно докосване разстреля Миранте.

Пет минути по-късно Ман Юнайтед се възползва от грешка на Миранте и поведе с 3:2. „Червените дяволи“ организираха качествена постепенна атака. Аарън Уан-Бисака получи в наказателното поле и отправи удар. Стражът на Рома не се намеси убедително и запрати топката в краката на Кавани, който на празна врата реализира втория си гол в срещата.

Секунди по-късно Люк Шоу намери с дълго подаване в наказателното поле Маркъс Рашфорд. Нападателят овладя и потърси с остър пас Кавани. Уругваецът опита технично с петичка да отклони топката в мрежата, но не успя. Крис Смолинг бе на гърба му и го фаулира, а главният съдия посочи бялата точка. Последва преглед чрез ВАР и решението на рефера бе потвърдено. Бруно Фернандеш изпълни 11-метровия наказателен удар и покачи на 4:2 преднината на домакините.Четвърт час преди края Пол Погба вкара за 5:2. Френският полузащитник бе намерен с меко центриране в наказателното поле от Бруно Фернандеш и с глава прати топката в мрежата.

В 86-та Грийнууд матира Миранте след като получи в празно пространство и оформи крайня резултат.

Ман Юнайтед - Рома 6:2

1:0 Бруно Фернандеш 9

1:1 Пелегрини 15 (дузпа)

1:2 Джеко 34

2:2 Кавани 48

3:2 Кавани 64

4:2 Фернандеш 71 (дузпа)

5:2 Погба 75

6:2 Грийнууд 86

Стартови състави:

Манчестър Юнайтед: Де Хея, Уан-Бисака, Линдельов, Магуайър, Шоу, Мактомини, Фред, Рашфорд, Бруно Фернандеш, Погба, Кавани

Рома: Пау Лопес, Смолинг, Кристанте, Ибанез, Карсдроп, Диавара, Верету, Спинацола, Мхитарян, Пелегрини, Джеко

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.