Пропускане към основното съдържание

Манчестър Сити направи за смях Челси (СНИМКИ)

Манчестър Сити разпиля за около 15 минути Челси и постигна категорична победа с 3:1 на „Стамфорд Бридж“ в дербито от 17-ия кръг на Висшата лига. Головете за гражданите отбелязаха Илкай Гюндоган, Фил Фодън и Кевин Де Бройне.

Почетното попадение за тима на Франк Лампард бе дело на Калъм Хъдсън-Одой в добавеното време на срещата. Челси се представи изключително слабо и задълбочи кризата, в която се намира. Лондончани завършиха мача с едва два точни удара по посока на вратата на Зак Стефен.

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не можеше да разчита на някои от титулярите си, които са заразени с COVID-19. Това го принуди да сложи на вратата Зак Стефен, тъй като Едерсон е под карантина. Габриел Жезус, Кайл Уокър, Ерик Гарсия и Феран Торес са заразени с коронавирус и изобщо не бяха включени в състава на „гражданите“, докато Серхио Агуеро остана на резервната скамейка и се появи в игра към края на двубоя.

Срещата започна обнадеждаващо за домакините, които имаха предимство в първите минути. Дори в 11-ата минута футболистите на Челси имаха претенции за дузпа, които бяха подминати от арбитъра Антъни Тейлър. Останаха съмнения, че Тимо Вернер е препънат от Родри на линията на наказателното поле на Манчестър Сити.

Манчестър Сити организира отлична атака в 16-ата минута. Рахим Стърлинг подаде към Кансело, който изведе Кевин Де Бройне сам срещу Едуар Менди, но белгиецът стреля неточно в аут, встрани от десния стълб на вратата на Челси.

Манчестър Сити поведе в 18-ата минута. Зинченко подаде към Фил Фодън, който продължи към Илкай Гюндоган. Тиаго Силва закъсня с намесата си и това позволи на Гюндоган да вкара топката във вратата на Едуар Менди, който можеше да се намеси по-добре в ситуацията.

Манчестър Сити удвои своята преднина в 21-ата минута. Кевин Де Бройне се опита да комбинира със Стърлинг, но Тиаго Силва направи шпагат в краката на белгиеца. Топката остана в Де Бройне, който след това подаде към Фил Фодън, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Челси и отблизо вкара във вратата на Менди.

Манчестър Сити реализира трети гол в 34-ата минута. „Гражданите“ организираха убийствена контраатака. Хаким Зиеш не успя да изпълни добре пряк свободен удар, след което Де Бройне пусна веднага пас към Стърлинг, който пое топката още в половината на Челси. Английският национал пробяга разстоянието до наказателното поле на Челси, влезе в него, след което стреля, но топката срещна левия стълб на вратата на Менди. След това топката попадна в Де Бройне, който отблизо не пропусна да вкара за 3:0 в полза на Манчестър Сити.

Гостите бяха близо до това да вкарат четвърти гол в 44-ата минута. Отново след бърза комбинация Стърлинг комбинира с Де Бройне, който продължи към Фодън, а той намери Гюндоган в наказателното поле на Челси. Германецът стреля, но неточно в аут.

През второто полувреме Манчестър Сити отново имаше превъзходство в създаването на опасни положения пред вратата на Едуар Менди, но не успя да реализира нито една от възможностите.

„Гражданите“ пропуснаха страхотна възможност да вкарат четвърти гол в 54-ата минута. След центриране от фаул в наказателното поле на Челси, Родри бе оставен непокрит и стреля с глава, но Менди успя да спаси, избивайки в корнер. Матео Ковачич преодоля двама играчи на Манчестър Сити в 58-ата минута, но стреля много неточно в аут. Манчестър Сити създаде отново напрежение пред вратата на Менди в 62-ата минута. Стърлинг комбинира с Де Бройне, който отправи удар от дистанция, но неточно в аут.

Челси отбеляза почетен гол във втората минута на добавеното време на срещата. Кай Хаверц с чудесен пас намери Калъм Хъдсън-Одой, който вкара топката във вратата на Зак Стефен.

С тази победа Манчестър Сити е пети с 29 точки и мач по-малко от отборите около него, а Челси е осми с 26 точки. Това бе четвърта загуба за лондончани в последните шест мача за първенство.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция.