Пропускане към основното съдържание

Предколедна наглост от ГЕРБ и Бойко Борисов

                        Сватбата на Екатерина Захариева
Предколедна наглост от ГЕРБ и Бойко Борисов - правителството ще даде 102 млн. лева за строежа на небостъргач, проектиран от съпруга на вицепремиера Екатерина Захариева, разкри Narod.bg.

Инвестиции в строителство на жилища се подпомагат с парите на народа, тъй като никой чуждестранен инвеститор не желае да дойде в страната, за да инвестира, коментира пред сайта депутат от опозицията.

Това става ясно от решение на Министерския съвет от редовното заседание във вторник, 22 декември. Точката отново по Байганьовски не бе в обявения предварителен дневен ред, което означава, че се е появила като допълнителна.

Става въпрос за „Меморандум за разбирателство между Република България и „Минстрой Пропъртис“ ЕООД“. Такива меморандуми се предлагат от Министерството на икономиката за „приоритетни инвестиционни проекти“.

В случая става въпрос за „Многофункционална сграда NV TOWER“. Небостъргачът ще с разгърната застроена площ от 46 551 кв. м, собственост на „Минстрой Пропъртис“ ЕООД.

Размерът на инвестицията е 102 млн. лв. Очакваният брой новооткрити работни места, пряко свързани с проекта, е 150 – мотивират се от кабинета.

Преди ден дойде новината, че кабинетът ще подпомага изграждането на небостъргач на „Минстрой“ на близкия до ДПС бизнесмен Николай Вълканов в близост до метростанция „Г. М. Димитров“ в Студентския град.

Според проекта, описан в сайта на „Минстрой холдинг“ АД (собственик на „Пропъртис“), сградата ще предлага „първокласни офисни пространства, луксозни жилища и голям набор от обществени функции: заведения за хранене, търговски обекти, уелнес и спортен център, покривни градини и озеленени тераси“. Предвидено е да се издига на 19 етажа.

С такива меморандуми правителството се ангажира да осигури на инвеститора административно обслужване и да съдейства за получаване на необходимите разрешителни, регистрации и други документи, разбира се – условието е да отговарят на законодателството.

Проектант на сградата е „A&A Архитекти“, а главен проектант – арх. Ангел Захариев, съпруг на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Дружеството нашумя покрай т.нар. Подпорна стена – хотел при Алепу. След като инвеститорът „ГБС турс“, дъщерно на „Главболгарстрой“ дружество, известно време отказваше да покаже проекта за бъдещото вилно селище при Св. Тома, това най-накрая направи Захариев. Казусът с „Алепу вилидж“ в момента се намира в съда.

NV Tower е ситуирана на бул. „Г. М. Димиров“ в близост до кръстовището с бул. „Драган Цанков“ – до метростанцията. Любопитното за този терен е, че е до централата на бившата „Мултигруп“, където бе застрелян президентът й Илия Павлов. Николай Вълканов пък е бивш вицепрезидент на „Мултигруп“.

Територията е атрактивна за инвестиции и през последните години се наблюдава значителен интерес за изграждане на бизнес и жилищни сгради – отбелязват от „Минстрой“. И факт – в съседство е и градежът на друга известна строителна фирма – „Артекс“, за която, който не беше чувал, чу покрай т.нар. Апартаментгейт.

Днес „Минстрой“ е една от най-големите строителни и минни компании в България със собственост в десетки дружества.

От години е свързвана с ДПС не само като дарител в миналото, но и с факта, че построи „Цанков камък“, като едно от дружествата в групата сключи „онзи“ договор с почетния председател на Движението Ахмед Доган – за консултантски услуги по проекта – на стойност 2 милиона лева.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата