Пропускане към основното съдържание

ПСЖ e за първи път в историята си е на финал в Шампионската лига (СНИМКИ)

Френският шампион ПСЖ е първият финалист в Шампионската лига през сезон 2019/2020. Парижани разбиха с 3:0 една от изненадите в турнира РБ Лайпциг в полуфиналния им мач, изигран на "Ещадио да Луж" в Португалия. Двубоят започна със силен натиск от страна на ПСЖ.

Още в 6-ата минута парижани пропуснаха чудесна възможност да поведат. Неймар бе изведен сам срещу вратаря от Килиан Мбапе. Бразилският национал опита диагонален удар по земя покрай стража на РБ Лайпциг Петер Гулачи. Топката обаче се отби от десния страничен стълб на вратата и излезе в аут.

Секунди след това защитник на германците върна към своя вратар, който се опита да изчисти в предни позиции. Получи се рикошет в тялото на Неймар, а топката се озова в мрежата. Попадението обаче не бе зачетено заради игра с ръка на бразилеца.

По-доброто начало на ПСЖ се отрази върху резултата. В 13-ата минута Маркиньос отбеляза за 1:0. Той бе намерен с чудесно центриране на Анхел Ди Мария от пряк свободен удар, а Маркиньос засече с глава.

Няколко минути по-късно Килиан Мбапе се оказа на чиста голова позиция сам срещу Гулачи, но стражът успя да скъси ъгъла и предотврати второ попадение във вратата си. Повторенията на ситуацията показаха, че Мбапе е зад противниковата отбрана в момента на паса, така че евентуален гол по всяка вероятност щеше да бъде отменен.

В 25-ата минута РБ Лайпциг създаде първата си по-сериозна голова опасност. Дани Олмо пусна към Поулсен, който се бе включил отдясно. Датчанинът опита удар и не бе никак далеч от целта. Топката премина на сантиметри встрани от вратата, пазена от Серхио Рико.

Десетина минути по-късно късметът се усмихна на германския тим. Неймар изненада всички и изпълни директно пряк свободен удар, от позиция която предполагаше центриране в наказателното поле, тъй като ъгълът бе доста малък. Бразилецът обаче потърси елемента на изненада. Топката тупна коварно пред Петер Гулачи, но рикошира в лявата греда и излезе в аут.

Все пак ПСЖ удвои аванса си малко преди почивката. Автор на попадението бе Анхел Ди Мария. Петер Гулачи отново не бе убедителен при изнасянето на топката. Унгарецът сбърка и не намери свой съотборник. Високата преса на парижани също си каза думата. С две бързи подавания ПСЖ матира противниковата отбрана, а Анхел Ди Мария технично насочи топката в мрежата за 2:0.

В 44-тата минута символичните гости в срещата бяха близо до трети гол. Мбапе овладя в наказателното поле и комбинира с Неймар. Бразилецът стреля мигновено, но не намери очертанията на вратата.

В първите игрови минути след почивката РБ Лайпциг бе по-активният отбор, който потърси гола с няколко удара от дистанция, които обаче бяха неточни. Бързо ПСЖ си върна инициативата и реализира трети гол, с който до голяма степен уби интригата в сблъсъка. Норди Мюлер се подхлъзна, а Андер Ерера отне топката и подаде към Ди Мария. Аржентинецът центрира в наказателното поле. Хуан Бернат успя да стигне първи до топката и с глава от няколко метра отбеляза за 3:0. Норди Мюлер претендира, че е извършено нарушение срещу него от страна на Ерера. ВАР преразгледа ситуацията, но в крайна сметка попадението бе зачетено.

Пет минути по-късно Марсел Забицер стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Серхио Рико, който улови безпроблемно.

РБ Лайпциг - ПСЖ 0:3

0:1 Маркиньос 13'

0:2 Анхел Ди Мария 42'

0:3 Хуан Бернат 56'

Жълти картони: П. Кимпембе (ПСЖ), К. Лаймер (Л)

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.