Пропускане към основното съдържание

Доцент от Софийския университет показва среден пръст на протестиращите (ВИДЕО)

Доц. д-р Стойчо П. Стойчев е ръководител на Лабораторията за изборни системи и технологии (ЛИСТ) и преподавател по анализ на политическия риск и противодействие на организираната престъпност в катедра „Политология“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Научна област и интереси: организирана престъпност, криминални пазари, анализ на политическия риск, избори и прогнозиране

Това пише в Уикипедия за човека от това видео.

Пред очите на стотици хора и пред десетина служители на МВР, доцентът Стойчо Стойчев управлява автомобил без колан. Въпреки това не беше санкциониран за това явно нарушение, а също така не беше и тестват за алкохол и наркотици въпреки неадекватното му състояние.


В социалните мрежи вече има редица призиви за сериозно наказание за безобразното поведение на доцента, който урони престижа на Софийския университет. 

ОТВОРЕНО ПИСМО

До
Ректора на
Софийския университет
До
Преподавателите в СУ

Уважаеми проф. Герджиков,
Уважаеми госпожи и господа,

Моля да се самосезирате по повод разространените в социалните мрежи кадри, на които се вижда доц. Стойчо Стойчев - преподавател в СУ, да показва на протестиращи крайно обиден и ЦИНИЧЕН жест. Смятам, че с това свое поведение доц. Стойчев накърнява добрите нрави на обществото и нанася много сериозни репутиционни щети на най-старото и авторитетно висше учебно заведение в България.
Освен това използването на такъв жест, при това публично и към хора, упражняващи конституционното си право на протест, е недопустимо за преподавател в СУ, тъй като това поведение отрича напълно академичния дух на представлявания от него университет. Той е извършил непристойнното деяние в лично качество, но е публична фигура и на практика е опетнил името и репутацията на СУ.
Моля да вземете отношение съгласно етичните стандарти на академичната общност.
Д-р Цветеслава Гълъбова
психиатър


Коментари

  1. На вниманието на МВР-КАТ и прокуратурата:
    Ще санкционират ли очевидното нарушение - управляване на автомобил без предпазен колан. А прокуратурата и МВР ще разследват ли действия и бездействие на длъжностни лица от МВР, които не са санкционирали нарушението и не са проверили водача за алкохол и за наркотици, въпреки състоянието му и демонстрираната агресия.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.