Пропускане към основното съдържание

Лукаку застреля Интер, Севиля триумфира в Лига Европа

Севиля отново властва в Лига Европа!

Испанският тим спечели за рекорден шести път турнира, след като победи Интер с 3:2 в страхотен финал, игран в германския град Кьолн.


Още в 3-ата минута Самир Ханданович се намери несигурно след изстрел на Фернандо, но пък в ответната атака топката стигна бързо до Ромелу Лукаку, той проби в наказателното поле и бе фаулиран от Диего Карлос, което накара съдията Дани Макели да посочи бялата точка.

Зад топката застана именно Лукаку, който реализира 34-ия си гол за сезона, с което изравни постижението на Роналдо от първия сезон на бразилеца при „нерадзурите“. За белгиеца това бе и гол в 11-и пореден мач в Лига Европа.

Радостта на италианците не продължи дълго, защото още в 12-ата минута започналият изненадващо като титуляр Люк де Йонг изравни. Жордан изведе отдясно капитана Хесус Навас, който центрира прекрасно към наказателното поле. Там Де Йонг изпревари Диего Годин и с плонж с глава вкара за 1:1.

Малко след това Интер имаше сериозни претенции за дузпа за игра с ръка на Диего Карлос, но такава не бе отсъдена като от VAR са обяснили на рефера, че ситуацията е ненаказуема.

Положенията и пред двете врати продължиха с пълна сила, за да се стигне до 33-ата минута, в която Евер Банега центрира от фаул, а отново Де Йонг надскочи всички, за да засече чудесно с глава и да прати топката в далечния ъгъл.

Три минути по-късно равенството отново бе възстановено с четвъртия гол за полувремето. Марсело Брозович центрира, а Годин надскочи Лукас Окампос, за да прати топката в мрежата.

Севиля бе близо до трети гол в добавеното време, когато Окампос стреля опасно с глава, но Ханданович внимаваше и така остави резултата равен на почивката.

Второто полувреме започна доста по-спокойно от шеметните първи минути на мача, но първата възможност бе за Интер в 51-ата минута. До гол не се стигна благодарение на важната намеса на Диего Карлос, който блокира удара на Галярдини и в голяма степен изкупи грешката си за дузпата при първия гол на "нерадзурите".

Шест минути по-късно включилият се по лявото крило Серхио Регулон получи хубав пас и показа страхотна техника срещу Годин, но ударът му се спря от външната страна на мрежата. Тимът на Антонио Конте отговори с шут на Ашли Йънг, но топката мина над вратата. Фанастична изява на стража на Севиля в 65-ата минута запази равенството на стадиона в Кьолн. Лукаку бе изпуснат от защитниците на съперника и със спринт от центъра стигна до наказателното поле. Таранът шутира, но не можа да преодолее Ясин Боно, който бе излязъл да скъси ъгъла и парира удара му. 

С всяка измината минута Интер изглеждаше по-уверен, но получи неочакван удар в 74-ата. Тогава Диего Карлос опита задна ножица и върналият се да помага в защита Лукаку протегна крак и отклони топката в собствената си врата. Голът бе записан на Диего Карлос, въпреки че ударът на играча на Севиля не бе в очертанията на вратата.

Интер имаше отлична възможност да изравни в 82-ата минута, но Жул Кунде изби от голлинията удар на резервата Алексис Санчес.

СЕВИЛЯ - ИНТЕР 3:2

0:1 Ромелу Лукаку 4-дузпа

1:1 Люк де Йонг 12

2:1 Люк де Йонг 32

2:2 Диего Годин 35

3:2 Диего Карлос 74


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.