Пропускане към основното съдържание

Резервите и Соу спасиха ЦСКА от уникален срам (СНИМКИ)

Гол на Али Соу в добавеното време на двубоя спаси ЦСКА от уникален срам в домакинството си на малтийския Сайрънс в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа.

„Червените“ изиграха изключително слаб мач, в който бяха много близо до невероятната издънка пред празните трибуни на „Българска армия“, след като с играта си по никакъв начин не демонстрираха, че са по-класни от малтийците, за които това бе първи мач в Европа, след като тимът едва през миналия сезон за първи път влезе в малтийския елит.

Нищо от това обаче не бе видимо на терена в София, където Сайрънс пропусна по-добрите положения през първото полувреме, в началото на второто пропуснаха дузпа, а в крайната сметка в 69-ата минута дори и поведоха в резултата.

Това, което спаси Стамен Белчев бяха добрите му смени, тъй като само 4 минути след влизането си в игра Ахмед Ахмедов изравни след пас на също влезлия от пейката Санкаре, а третият джокер Георги Йомов асистира за победния гол на Соу в добавеното време.

Двубоят на „Българска армия“ започна със сериозно положение в полза на съперника. Максуел Мая Да Силва премина като на шега през няколко играчи в червено, след което стреля в обсега на Густаво Бусато.

Изненадващо, но малтийците продължиха да играят доста смело и нападателно, което в 8-ата минута можеше да доведе и до гол. След центриране от корнер отбраната на домакините действа неориентирано и Брадли Мазику с лош опит за изчистване прати топката с опасна парабола към вратата като само внимателното действие на Бусато спаси ситуацията.

„Червените“ започнаха да намират себе си едва след 20-ата минута като това доведе до период от десетина минути с три положения. Първо Стефано Белтраме стреля със странична ножица след корнер, а след това Али Соу стигна до реално първата опасност, когато от удобна позиция стреля от воле, но вратарят Давид Касар изби. В 27-ата минута пък Рафаел Енрике проби сам и стреля опасно над вратата.

С това обаче ситуациите пред вратата на Сайрънс се изчерпаха и до края на полувремето ЦСКА се задоволи единствено с по-сериозно владение на топката, което не водеше до нищо.

А второто полувреме започна с шок за „червените“, които вместо да започнат с атаки към противниковата врата, видяха как полският съдия Кжищоф Якубик посочи бялата точка за съприкосновение на Юрген Матей с Мая Да Силва. Повторенията показаха, че дузпата е спорна, а в крайна сметка за радост на ЦСКА Бусато успя да отрази удара, изпълнен от потърпевшия.

Оттам насетне промяна в играта на домакините нямаше, напротив, Сайрънс започна дори да владее топката повече. И така наглед шокиращо, но не и спрямо играта на терена, малтийците откриха резултата в 69-ата минута. Бустос проби отляво по атака и намери Мая Да Силва, който с плътен изстрел в долния ъгъл вкара първия гол в евротурнирите за скромния малтийски тим.

Стамен Белчев реагира мигновено и пусна в игра Ахмед Ахмедов на мястото на Амос Юга. Само 4 минути по-късно Ахмедов демонстрира класата си и своята висока ефективност, реализирайки прекрасен гол. Прострелен пас към наказателното поле отправи друга резерва в лицето на Юнус Санкаре, а Ахмедов без да се замисли засече от въздуха и с воле изпрати топката в горния десен ъгъл за 1:1.

И този изравнителен гол не доведе до очакваното подобрение в играта на ЦСКА и по всичко изглеждаше, че двубоят отива към продължения. Все пак в първата минута на добавеното време Али Соу донесе измъчения успех. Голяма заслуга имаше и влезлият от пейката Георги Йомов, който намери Соу в наказателното поле. 

Гамбиецът мигновено се измъкна от бранителя до себе си, за да стреля от малък ъгъл. Вратарят Касар не се намеси добре и след докосването му до топката тя влезе във вратата му за крайното 2:1, с което ЦСКА все пак намери място във втория квалификационен кръг на Лига Европа.


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.