Пропускане към основното съдържание

ПСЖ с грандиозен обрат в последните минути (СНИМКИ)

            
ПСЖ отпразнува по най-драматичния възможен начин 50-годишния си юбилей, след като за първи път от 1995-а насам и за общо втори път в историята си достигна до полуфиналите на Шампионска лига!

Това стана факт с инфарктна победа над Аталанта след обрат до 2:1, дошъл след попадения в 90-ата и в 92-ата минута на първия четвъртфинал, игран в Лисабон. 

Още в 3-тата минута Неймар имаше привидно добра възможност пред себе си да даде авнас на парижани. Бразилецът нахлу в наказателното поле и за него остана единствено да преодолее вратаря на Аталанта, но не успя да намери очертанията на вратата и ударът му мина встрани от дясната греда. 

В 11-тата минута Хатебур навлезе в наказателното поле и след прехвърлящо центриране опита удар с глава към горния десен ъгъл на Навас, но стражът на ПСЖ показа добър рефлекс и изби с една ръка.

В 27-мата минута Аталанта поведе в резултата след красиво изпълнение на Марио Пашалич. Атакуващият футболист остана непокрит в накзателното поле и след индивидуална акция и подаване от Талой отправи удар от воле в горния ляв ъгъл на Навас, който се оказа безсилен пред изпълнението на хърватина. 

Само минута по-късно, след изпълнението на център, защитата на "бергамаските" изпусна Неймар и той опита удар от границата на наказателното поле, който за съжаление на френския шампион, мина на сантиметри от лявата греда.

В 37-та минута отново бразилецът изпробва късмета си, този път от пряк свободен удар като топката бе насочена точно под напречната греда на Спортиело, но стражът се отчете с добро спасяване.

Нов отличен шанс се откри пред Неймар в 43-тата минута и нападателят бе близо до това да изравни резултата. Бразилецът напредна с дрибъл отляво по атаката и реши да стреля в далечния ъгъл, но топката излезна в аут. С това се изчерпа и всичко по-интересно за първата част.

Въпреки опитите на Пари Сен Жермен да притисне съперника в началните минути на второто полувреме, отборът на Аталанта се справяше със офанзивата и дори си осигури с лек превес, като се настани в половината на противника след атака и два последнователни корнера. Защитата на ПСЖ обаче се справи с опасността след добри изчиствания на топката.

Футболистите на Томас Тухел търсеха варианти и различни комбинации, които да доведат до изравнително попадение, но италианският тим продължи да защитава доброто си представяне и не допусна това да се случи. В 58-мата минута Фройлер центрира в наказателното поле на парижани, а Толой свали топката с глава за Джимсити. Албанецът нанесе силен удар, но не успя да намери очертанията на вратата.

В 60-тата минута Килиан Мбапе се появи на терена на мястото на Пабло Сарабия. Французинът изглежда е възстановен след контузията на глезена, която получи по време на финала за Купата на Франция срещу Сент Етиен.

Три минути по-късно Неймар отново застана зад топката при изпълнение на свободен удар, но той не застраши противниковата отбрана. В 70-тата минута Кейлор Навас пострада след сблъсък и се наложи на терена да влезе медицински екип, но за щастие опасенията за контузия се опровергаха.

В 74-тата минута Мбапе демонстрира добра скорост, успя да се измъкне от противник, навлезе в наказателното поле и опита удар по земя от малък ъгъл, но вратарят на Аталанта се справи и отрази. 

Минути по-късно Неймар направи добра индивидуална акция, след като преодоля трима съперници, но завършващият му удар бе разочароващ и топката прекалено лесно се озова в ръцете на Спортиело. 

В 81-вата минута парижани пропуснаха нова добра възможност за гол, която бе пропиляна от Килиан Мбапе. Французинът се включи добре в наказателното поле след прецизен пас, шутира към вратата, но ударът му бе блокиран от противник.

В 90-тата минита Пари Сен Жермен най-накрая се добра до така ценното попадение. Неймар отправи подаване към Маркиньос, а защитникът насочи пласира топката във вратата на Аталанта.

Шампионска лига, 1/4-финали:

АТАЛАНТА - ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН 1:2 (1:0)

1:0 Пашалич (27)

1:1 Маркиньо (90)

1:2 Чупо-Мотинг (90+3)


Състави:

Аталанта: Марко Спортиело, Берат Джимсити, Рафаел Толой, Матия Калдара, Мартен де Рон, Ремо Фройлер, Робин Госенс, Ханс Хатебур, Алехандро Гомез, Марио Пашалич, Дуван Сапата

Старши треньор: Джан Пиеро Гасперини

Пари Сен Жермен: Кейлор Навас, Хуан Бернат, Преснел Кимпембе, Тиаго Силва, Тило Керер, Идриса Гей, Маркиньос, Андер Ерера, Пабло Сарабия, Неймар, Мауро Икардию

Старши треньор: Томас Тухел

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция.