Пропускане към основното съдържание

Китай се опасява от втора вълна на зараза заради пристигащите от чужбина

Китай съобщи за рекорден ръст на "вносни" случаи на заразени с коронавируса в резултат на завръщането на китайски граждани в родината им от САЩ и Европа, предаде Ройтерс.

Това поражда опасения от втора вълна на заразата тъкмо когато страната започва да се преодолява първоначалния епидемичен взрив и икономиката започва да се съвзема.

Всички 41 новопотвърдени случая са хора, пристигнали от чужбина, съобщи днес Националната здравна комисия. Така общият брой на "вносните" случаи на инфекцията достигна 269. Главните пунктове, където пристигат заразените завръщащи се китайци, са Пекин и Шанхай. Много от тях са студенти, обучаващи се в чужбина, сочат официалните съобщения.

Те се завръщат, след като много университетски кампуси в САЩ и Европа затвориха, за да се пресече бързото разрастване на епидемията от COVID-19 в тези страни.

Завръщат се и много успокоени от добрите новини за затихване на епидемията чужди бизнесмени, чийто предприятия и фирми в Китай започват да подновяват дейността си.

Опасността от втора "вносна" вълна на коронавируса доведе до ново затягане на карантинните мерки в редица градове и райони на Китай, отбелязва Ройтерс.

Липсата на нови случаи на местно предаване на инфекцията за трети пореден ден накара много местни власти да разхлабят ограниченията, дори и в епицентъра на заразата - провинция Хъбей и нейната столица Ухан. Там обаче бяха отбелязани 7 нови смъртни случая.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Ива Иванова е новият изпълнителен директор на ДФ „Земеделие”

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” избра Ива Иванова за изпълнителен директор на разплащателната агенция.