Пропускане към основното съдържание

Вдигат хотел в Борисовата градина

Къпалнята Мария Луиза ще бъде възстановена и в нея ще има хотелски комплекс. Това предвижда проект на собствениците на Парк мария Луиза. 


За намеренията си те споделиха пред Столица.bg. Проектът отдавна съществува. Разговаряли сме и с главния архитект Здравко Здравков и сме дали проекта и на другия собственик Софийски имоти, обясни пред Столица.bg управителят на "Парк Мария Луиза" Николай Проданов. Дружеството държи 52% от собствеността на къпалнята, а другите 42% са на общинското Софийски имоти. От там отказаха да коментират намеренията за "Мария Луиза" в Борисовата градина и уточниха, че нямат участие в управлението на дружеството. 

Ще инвестираме във възстановяването на обекта, когато имаме подкрепа и разбиране от Столична община, заяви Проданов и призна, че според проекта инвестициите са около 50 - 60 млн. лв. Той обаче не уточни дали сами ще инвестират в реконструкцията на плувния комплекс или очакват пари и от общинското дружество. 

Знаете ли, че този басейн е ремонтиран основно за домакинството на София на Европейското първенство по плуване през 1985 г. Но тогава не са го ползвали, защото размерите на 50-метровия басейн не са отговаряли на изискванията. Още от взимането на обекта от нас, през 2005 г. искаме в него да има и хотелски комплекс, коментира управителят на "Парк Мария Луиза". 

Вече е готов проектът за ПУП на Борисовата градина и са насрочени обществените обсъждания. Борисовата градина попада в три района на столицата - Средец, Лозенец и Изгрев. Къпалнята е в Средец, но до момента в районната община не е подавано инвестиционно намерение за ремонт, строителство или възстановяване , показа порверка на Столица.bg. Тази година комплексът "Мария Луиза" навършва 80 години. Тя е открита през 1939 г. с името "Република" и е първата къпалня в Столична община. През 2002 г. общинското дружество Софийски имоти, управлявано от Тошко Добрев апортира общинския имот в съдружие с представители на ВИС 2. Така уникалното съоръжение бе подарено без в общината да влезе и стотинка. 

Освен на къпалнята неясна е съдбата и на още едно уникално спортно съоръжение в Борисовата градина - Колодрума. Той е собственост на НСБ - търговско дружество с принципал ММС. Спортната база е в окаяно състояние и не функционира. И тъй като Българският колоездачен съюз е обявен във фалит колодрумът е неизползваем. Колоездачният съюз дължи много пари от наеми на НСБ.  Ще направим нашите възражения и предложения по ПУП-а и ще отстояваме за запазване на самостоятелността на нашите обекти - спортните съоръжения. Ако за колодрума има разумни инвестиционни предложение сме готови да ги обсъдим, каза пред Столица.bg директорът на НСБ Пламен Манолов.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.