Пропускане към основното съдържание

РАЗКРИТИЕ: Шефът на "Пирогов" е незаконно избран


Новият изпълнителен директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е назначен незаконно, без квалификация по здравен мениджмънт, видя "Скандал" в Търговския регистър.


Агенцията по вписванията е отказала да го впише като представляващ болницата. За целта е извършена проверка от агенцията и излиза с мотиви.

"При извършената проверка на основание чл. 21 от Закона за търговския регистър се установени  следното: Със заявлението се иска вписване на промяна в състава на съвета на директорите и  представляващ търговското дружество. В настоящия случай  освен преценка за съответствието на  заявените обстоятелства на Търговския закон, следва да бъде проверено и съответствието с  изискванията на специалния Закон за лечебните заведения (ЗЛЗ). Съгласно разпоредбата на чл.63, ал. 1 от ЗЛЗ управител, съответно изпълнителен директор, на  лечебното заведение може да бъде само лице с образователна-квалификационна степен  "магистър" по медицина, и с квалификация по здравен мениджмънт или лице с образователно- квалификационна степен "магистър" по икономика и управление и с призната специалност по  медицинска информатика и здравен мениджмънт или по икономика на здравеопазването. Към заявлението не е приложен документ съгласно §3 от ПЗР на Наредба №9/26.06.2000 г. на Министерство на здравеопазването удостоверяващ придобита квалификация по здравен  мениджмънт от лицето заявено за вписване като представляващ търговското дружество", се посочва в мотивите на Агенцията по вписванията.

Излиза, че новият директор на "Пирогов" не може да бъде на този пост заради липсата на квалификация по здравен мениджмънт. В момента в здравните среди спешно се търси кой да издаде документ за подобна квалификация на проф. Балтов. Това ще бъде скандален документ и ще види кой е склонен да направи закононарушение. В неговата автобиография на сайта на болницата се доказва, че няма квалификация по здравен мениджмънт. На нея пише, че е завършил Медицински университет-гр. София през 1994 г. 

Две години по-късно започва специализация по ортопедия и травматология към Втора травматологична клиника на МБАЛСМ „Н. И. Пирогов”. Работи в спешната болница до месец декември 2006 г. От края на 2006 до февруари 2013 година е ординатор в Катедра "Ортопедична Травматология и Реконструктивна Хирургия" – ВМА. Специалист в областта на оперативно лечение на фрактури и изкълчвания на крайниците и таза; на лечение на политравма и посттравматични увреждания на крайниците; ендопротезиране на стави на горен крайник – рамо и лакът. През месец Юни 2016 г. придобива степен "професор".

Интересен момент е, че проф. Асен Балтов е близък до служебния премиер Огнян Герджиков. Той е мъж на бившата царска депутатка от НДСВ и провалила се като министър на културата и туризма Нина Чилова. Тя е сред най-приближените на Герджиков още от времето на царя. Ситуацията в служебното правителство за пореден път показва, че Герджиков връща изцяло на власт кадри на Тройната коалиция и на заминалото в небитието НДСВ. Чилова се прочу с издънката си за Златю Бояджиев — в отговор на журналистически въпрос, дали любимия й български композитор не е Панчо Владигеров. Тя посочи, че чете с удоволствие Оскар Уайлд, като любимата му негова пиеса е „И най-мъдрият си е малко прост“. Тя е имала предвид пиесата на Александър Островски „И най-мъдрият си е малко прост“. 

www.skandal.bg

Коментари

  1. В сети громадное инструкций где разместить ссылку для продвижения сайта по верному выбору доноров, но практически во всех указан только список метрик, коие нужно испытывать. Мы советуем сначала всего уделять на качество проекта. Даже случае у вебсайта больной DR, ссылка с него имеет быть полезной.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.