Пропускане към основното съдържание

Стипендиите за ромските деца разпалват гражданска война

Гражданска война е на път да разпали правителството в предизборната битка за всеки глас в полза на кандидата на ГЕРБ Цецка Цачева. В последните дни всички министри под строй обещават какво ли не на народа и изведнъж всички станаха вестители само на добри новини.

Министърката на благоустройството Лиляна Павлова отсече, че повече дупки нямало да има никъде в България и дори вечно навъсеният и криещ се от медиите финансов министър Владислав Горанов изненадващо заяви, че трябвало да се помисли за повишение на доходите. Енергийната шефка Теменужка Петкова спести лихвите по АЕЦ „Белене”, а екологичната - Ивелина Василева, ще прави чудеса с минералните води. Добрите новини валят една след друга и човек ще рече, че за една седмица България се превърна в рай.

Е, да, ама не за българите, а за ромите, които някой продължава да лъже, че са малцинство, а селата и малките градове са обсадени от тях и българите треперят, всеки ден обирани, изнасилвани и обругавани. Защото върхът на айсберга от благи вести е именно за тях – децата им ще взимат по 30 евро на месец, ако имат успех 3,50. Просто трябва да си направят труда да ходят на училище и ще им се плаща. Докато българчетата трябва да имат най-малко 5,50 общ успех, за да им подхвърлят 20-30 лв., и то с куп допълнителни условия.

Новината, съобщена не на шега от и без това омразната на народа Меглена Кунева, взриви българското общество. Първата крачка още вчера беше вълна от жалби до МОН, а днес родителите се организират да протестират във всички градове. Вярно, че гражданско общество няма и явно на това разчита Кунева.

Но този път на властта няма да й се размине. Посягала е на какво ли не, но когато посегнеш на детето на българина, трябва да си готов на истинско опълчение. И оправданията на образователната министърка, че част от 560-те хиляди евро идвали от Ромския образователен фонд, няма да свършат работа.

Да видим какво ще каже сега рекламираната като горда българска майка Цецка Цачева – ще защити ли достойнството на българките, които също са родили деца като ромките, но за разлика от тях работят и ги издържат сами или ще наведе глава, благодарна за циганския вот. Защото истината зад този скандален акт е такава и това го разбира всеки избирател. Не само ромските, явно така необходими за ГЕРБ на изборите.

Ако си правят такава сметка, то тя е доста сбъркана. Защото дори избирателите не ГЕРБ са шокирани от наглостта на Кунева и нейната идея да интегрира ученици, които едва успяват да си напишат името. Каква точно работа ще намери на полуграмотни хора с успех 3,50 и такава работна ръка ли ще спасява икономиката ни.

Абдикира ли ГЕРБ от властта?! Нима поредният позорен удар по достойнството на българите и посегателство върху децата ни не е именно това – крачка към предсрочни избори. За които Цветан Цветанов вече се подготвя, докаран с нова прическа. Друго няма какво да очакват, ако разчитат на ромските гласове и само могат да се надяват етническото напрежение, което създадоха да не прерасне в гражданска война.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата