Пропускане към основното съдържание

Чеп за такава война с контрабандата, двоен за полицейския протест! (УНИКАЛЕН РАЗКАЗ)

Ся, че съм свикнал всичките ми ваканции да се превръщат в някъв тест по оцеляване - свикнал съм. Ама тия 14 часа, прекарани в студена, мръсна и гадна килия на Второ районно заради контрабанда на 8 кутии цигари от фрий шопа, почти бяха на път да ми развалят доброто настроение.

Малко по-отдалече. В последните десетина дни, първо с Hristo Panchev, а после и с Iva Lazarova (най-готините маймуни):
- ходихме 17 километра пеш посред нощ на магистрала, за да пресечем българо-турската граница;
- обиколихме на стоп половин Анадола;
- ходихме до сирийската граница, където гледахме останки от бомбени атентати, а после отговаряхме на въпроси от местни любопитковци дали сме доброволни бойци на ИДИЛ или срещу ИДИЛ;
- отскочихме и до кюрдския Диарбекир (впечатляващо красив град), за да видим отблизо избори в размирна местност;

И всичко това без дори един миг на напрежение, само смях, забава и приключения.
И така до вчера, 4 ноември, когато с Христо обратно пресякохме турско-българската граница. И по стар обичай си купихме по 1 стек цигари от фрий шопа.

После се оказа, че вече не можело да се вкарва един стек, а само две кутии. Ама това и двамата не го знаехме, а и българската държава не беше положила особено много усилия да ни го съобщи на влизане в нейна територия (единственият разяснителен знак в района беше върху една кофа за боклук и гласеше "Забранено изхвърлянето на гореща сгур").

Оттам нататък - абсурди безкрай. На Централна автогара в София в 21 ч. ни причакаха двама полицаи и ни разровиха багажите, взеха цигарите и ни завлякоха в районното. Поискахме да ни напишат акт, казаха - ще чакате. И въпреки че нарушението ни (ако има такова), е от административен, а не наказателен характер, ни вкараха в най-гадната килия (студ, мръсотия, два нара с хора върху тях, по стените пречупени кръстове, рисунки и разнообразни надписи, най-любимият - "Русия мрази МВР").

Конфискуваха ни коланите и връзките на обувките, за да не вземем да се обесим. По същата причина бяха махнали и тоалетната хартия от санитарния възел ("Вие се смеете, ама тука един се обеси с тоалетна хартия"). Като ги питахме може ли да си вземем още дрехи от багажите, щото мрем от студ, ни се смееха - "Тва да не ви е хотел, бе". Колегите в стаята бяха окупирали и двата нара, и двете одеяла към тях (че и хъркаха, невинните душици), та се наложи буквално да спим правостоящи в последвалите 10 часа. И да се крепим с лафове как той и Георги Димитров така е лежал затворен несправедливо в Лайпциг, пък после ехее.

Накрая, в 11 сутринта, ни пуснаха да си ходим, вървяхме като сомнамбули из центъра на София, но отново озарени от слънцето на свободния живот. Няма проблеми, важното е, че МВР взе важна победа в битката с контрабандата, нашата срещу МВР и агенция Митници тепърва започва.
Баси, а уж тръгнахме за Турция като контраБежанци, не като контраБандисти!
П.П. Да живее свободата!
П.П.П. Чеп за такава война с контрабандата, двоен за полицейския протест!
П.П.П.П. Покрай това преживяване и след 10 дни в безалкохолна Турция рязко ми се приходи на бар.

Материал от Фейсбук на Иван Жиков, спортен журналист

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата