Пропускане към основното съдържание

Кратко точно и ясно за полицейския протест


Българските полицаи наистина трябва да си дадат сметка, че имат дълг пред обществото и данъкоплатците да докажат, че заслужават възнагражденията и другите социални привилегии, които им осигуряваме, като си изпълняват съвестно и качествено служебните задължения. А те са да осигуряват адекватна превенция и борба с престъпността, както и цялостно повишаване на сигурността на българските граждани.
Имаме пълното право да очакваме това от тях, след като сме на трето място по разходи за полиция в целия Европейски съюз.


Вместо това те се „отчитат“ основно с побои над същите тези данъкоплатци всеки път, когато комунистите се докопат до управлението на страната, и с организирането на противозаконни протести като днешния, който е на границата на опит за държавен преврат. Те се нуждаят спешно да спрат да слушат сегашните си лоши съветници, преди на гражданите окончателно да им омръзне от тях, което е на път да се случи много скоро. Подобни сцени за позор за институцията и пагона и не спомагат за възстановяването на нарушеното доверие между гражданското общество и полицията.

Същевременно служещите в МВР следва да осъзнаят, че е невъзможно единствено те в цялата държава да бъдат подминати от реформите, наложени от провала на социалната държава в световен мащаб, а у нас и от краха на най-крайната ѝ разновидност - социалистическата система.

Не на последно място е редно полицейските синдикати да спрат да въвеждат в заблуждение членовете си и да им разяснят, че чл. 16, т. 6 от Закона за уреждане на колективните трудове спорове ултимативно не допуска стачки в системата на Министерството на отбраната, дори когато същите са маскирани като „спонтанни протести в извънработно време“. Подобно уронващо законността и правовия ред поведение е особено неприемливо, когато бива осъществявано от тези, които са призвани да ги защитават.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата