Пропускане към основното съдържание

Експертът Тодев: Толкова слаб тим по границата не съм виждал (ИНТЕРВЮ)

Адвокат Добри Тодев е един от най-добрите юристи по наказателни дела. В началото на прехода в неговата клиентела са Ахмед Каяли, Иван Тодоров - Доктора, хора от обкръжението на Иво Карамански, десетки гръцки бизнесмени, въртящи търговия с ембаргови стоки и представители на ъндърграунда в бивша Югославия.
Търсят го от всякъде, пред кантората му често се забелязват и политици от различен ранг. Завършва с пълно отличие право в СУ "Св.Св.Климент Охридски". Женен е за Румяна Тодева, бивш експерт в администрацията на Община Свиленград. В момента се занимава с материята на митниците, хазарта и трафика на нелегални през турската граница.

Г-н Тодев, огромни проблеми има на митниците, рокади, нови инспектори, какво става всъщност?

- Откривам огромна дупка между говорене и действия. Танов е близък с Борисов, от там и има разместване на пластовете. Аз на Божидар Лукарски и цялото ръководство на СДС им обясних, че без силна цедка и детектор на лъжата, границата ни ще си остане ахилесова пета. 100 дни минаха от това управление, освен ТВ студиа и снимки, то друго не откривам при тях. Новите назначения на митницата силно миришат, партийни са, няма го експертния елит на СДС, където има професионалисти, признати от ДЕА.

Пълно е с нелегални от Бургас, та до пункта Ново село, каква е тази схема?


- Има празнина в законодателството, хора с бежанци в багажника се хващат постоянно, пускат ги, те пак мъкнат групи и така се въртим в една спирала, от която се правят от 4-5 удара по 12 000 долара на човек. Спешни законодателни промени, иначе ставаме Бананова държава, всякакви хора, незнайно откъде...

Били сте адвокат на различни криминални елементи, с какво се сблъсквате в ежедневната ви практика?


- Най-тежките случаи се падат на мен и още 3-4 юриста в Хасковско. То не е грабежи, убийства, селски вендета, ужасна работа, в селата държавата са циганите, има места, където патрулка отдавна не е ходила. Искам реформа по модел на МОСАД, всички млади хора да минат школа по боравене с оръжие, да се учат на патриотизъм, сега седят в казината и си говорят с ротативките.

Мнението ти за Меглена Кунева?

- Много теория и фрази, много Европа, слабо познаване на миграцията и заплахите от ИД. Само с телевизия не става.

Как се живееше преди и сега?

- Помня една друга България, имаше чисти улици, хората имаха пари, излизаха всички заедно на ресторант, ходиха спокойно на мач. Сега навсякъде има фанатици, религиозни, партийни, атакисти, фолкаджии и футболни. Всичко стана крайно и агресивно.

Кой е твоят фаворит, за да има ред на границата?


- Имаме ген. Атанас Атанасов, но той тук не стъпва, забравихме хората от силната вълна на Реформаторския блок. Само Корман Исмаилов и донякъде Радан Кънев имат някаква класа, показват друг вид говорене, имат последователност, не бива да се хващат на хорото на ГЕРБ в пълния му вариант, да мислят и да правят стратегия, както става в Германия и Швеция.

Турция и Гърция имат огромни военни сили до нас?

- Имат, поддържат ги, във форма са, нашите са на 120-140 километра от границата, с 5-6 камиона какво ще пазят и возят, то това не знам.

Казина никнат, заложни къщи и бързи кредити, какво ни чака?

- Не съм видял в друга страна от ЕС да дават мило и драго за разкриване на хазартни обекти, ако това е добро за тях, защо те не го правят, явно има нещо сбъркано, а бързите кредити говорят за липса на икономика и рабтни места, лихви от 50-60%, това е самоубийство за народа, очаквам още убийства в ъндърграунда, още трафик на хора и още бятащи от тук висшисти, как ГЕРБ ще се справи с липсата на експертен потенциал и младо поколение, да кажат те. Смятам, че Милко Калайджиев може да е новият кмет на Свиленград и околните населени места, познават го хората, обичат го и има много връзки, той може да даде бял старт на други места в страната.

Коментари

  1. Тодев що не каже откъде тръгна всичко. Стига с това СДС, РБ. Може да има някои от тях на акъла си, но всичко друго е .....Не искам да употребявам нецензурни думи.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата