Пропускане към основното съдържание

Как Плевнелиев съсипва съдбите на свои колеги от "класово-партийни позиции"!

Бестселърът на Антон Тодоров „Досието на Плевнелиев” се продава от днес на всички вестникарски павилиони за сензационната цена от 2 лв.

Истината за държавния ни глава, подкрепена с документи и факти, лъсва като на длан. БКП, Комсомол, тайни служби, офшорни зависимости… Кой всъщност е президентът на България?

„Ретро” публикува откъс от интригуващата книга.

Активните комунистически функционери, които преуспяваха в слагачеството си на комунистическия режим преди 10 ноември 1989 г., се оказаха най-печелившите след падането на същия този режим.

Тогава те така успешно се пребоядисаха, че днес са окупирали върха на държавата – ни повече, ни по-малко. Вижте кой е президент на посткомунистическа България, вижте кои бяха двамата служебни министър-председатели, вижте съдържанието на Конституционния съд и т.н.

Росен Плевнелиев обаче бие всички по политическо безсрамие и наглост. 1 декември 1986 г. е. Факултетният комитет на БКП при Факултета по радиоелектроника във ВМЕИ „Ленин“ провежда заседание, чиито дневен ред включва две точки: приемане на преценки на студенти-комунисти, членове на ФК на ДКМС и обсъждане и утвърждаване на проект за състав на ФК на ДКМС.

Докладва Г. Вутев - секретар на ФК на ДКМС на ФРЕ, който представя проекта за оценки на студентите-комунисти. Там на първо място се мъдрят името и презимето Росен Плевнелиев. Вижте факсимилето, за да се запознаете с поредната отвратителна истина за тайното комунистическо минало на днешния президент.

Нека никой да не се чуди как така Плевнелиев е комунист от най-заклетите, а едновременно е и член на Факултетския комитет на ДКМС. Обяснението е в това, че за най-активните и фанатично предани на БКП млади комунисти е предвидена тази възможност. Те са били нещо като „кучета в резерв“ на компартията. Само  най-доверените и най-лоялните са имали тази рядка възможност – да бъдат „партийно ядро в комсомолската организация“. Росен Плевнелиев е част от това доверено партийно ядро. 

Ето какво пише в „Протоколи от заседанията на партийния комитет и общите събрания на партийната организация и материалите към тях, 13.01.86-05.05.1986г.“:
„Налице са обаче и някои съществени слабости. Преди всичко недостатъчно е партийното ядро в комсомолските комитети и сред комсомолския актив. Това с особена сила се отнася до ДК на ДКМС. Много сериозно безпокойство буди факта, че в дружествените комитети на 96-те комсомолски дружества във ФКО през 1985 г. са работили едва 7 партийни членове…“( Протоколи от заседания на Партийния комитет на факултет „Радиоелектроника“ във ВМЕИ „В.И.Ленин“, Да-София, ф. 4370, оп. 2, а.е. 1, л. 173).

Както може да се види, днешният фалшив „антикомунист“ тогава е много активен, настойчив и търсещ признание комунистически активист и функционер. Номенклатурчик, дейността на който е оценена високо и той е поставен на първо място  в класацията на върлите представители на БКП-ейското ядро във факултета и института.

С какви очи днес този нахалник трови пространството и се изтъпанчва да говори срещу комунизма, срещу лъжите на Тодор Живков и прочее – ей богу, идея нямам. Трябва особена мерзост и безсрамие, за да говориш за лъжите на комунистическия диктатор, докато ти самият лъжеш не по-малко и не по-цинично от него…Четем „Протокол № 1 от Учредителното събрание на Факултетната партийна организация при ФЕТТ, състояло се на 02.XI.1987 г.
Там веднага забелязваме имената на Росен Плевнелиев - първо като член на Ревизионната комисия към Факултетната организация на БКП, а после - и като делегат на Вузовската отчетно-изборна конференция на БКП във ВМЕИ „В.И.Ленин“.
В краят на същия месец ноември 1987 г. Вузовската партийна организация при ВМЕИ „В.И. Ленин“ провежда своята XXIV отчетно-изборна конференция. На нея присъства зам.-зав. Отдел „Кадрова политика“ на ЦК на БКП Христо Христов, секретаря на ГК на БКП Лазар Лазаров, първият секретар на РК на БКП Катя Чернева.

На тази конференция присъства и днешният президент Росен Плевнелиев. Най-напред се появява в списъка на преброителите на Вузовската партийна конференция -сред петте имена, на последно място в официалния протокол като приложение № 5 четем имената на Росен Асенов Плевнелиев…На Вузовската отчетно-изборна конференция на БКП във ВМЕИ „Ленин“ е избран и във Вузовския комитет на БКП във ВМЕИ „Ленин“ /става номенклатура на Районния и Градския комитет на БКП/, а накрая - и за делегат на Районната конференция на БКП в Ботевски район…





Като член на Факултетния и Вузовския комитет на БКП във ВМЕИ „Ленин“ Росен Плевнелиев се е занимавал с такива гнусни дейния, че ако не бях открил и прочел сам тези документи, щях да реша, че това е измислица и клевета.
За съжаление истината е позорна за днешния президент. В началото на това изследване писах за арията на позора, малодушието, вроденото измамничество, безграничната мерзост, подлост и наглост, изпълнявана от Росен Плевнелиев. Ето документалните доказателства, които ми дават право да определя по този начин това, което е вършил Росен Плевнелиев през 80-те години на миналия век.

На 1 декември 1986 г. се провежда заседание на Факултетния комитет на БКП. Четем протокола от това заседание:
„Протокол № 34 на заседанието на Факултетния комитет на БКП при ФРЕ (Факултет по Радиоелектроника, бел. моя), проведено на 01 декември 1986 год.
Дневен ред:
1.    Приемане на преценки на студенти комунисти членове на ФК на ДКМС.
2.    2. Обсъждане и утвърждаване на проект за състав на ФК на ДКМС

По първа точка от дневния ред:
Докладва Г. Вутев – секретар на ФК на ДКМС на ФРЕ, който представи проекта за преценки разглеждани на заседание на ФК на ДКМС на следните комунисти:
1.    Росен Плевнелиев – много добра
2.    …
По втора точка от дневния ред докладва Евелин Стоев, председател на комисията по проекта за състава на ФК на ДКМС на ФРЕ следните предложения:
1.    Белослав Белчев, член на БКП, III курс, ЕТ
2.    Росен Плевнелиев, член на БКП, III курс

А сега най-подлото деяйние, в което днешният президент Росен Плевнелиев е активен участник:
ФК на БКП не дава съгласие за участието на С. Епитропова в конкурса поради лош класово-партиен произход…“ (Архив на ВМЕИ „Ленин“, Протоколи от заседанията на  партийния комитет на факултет „Радиоелектроника“, общите събрания и материалите към тях, 27.10.86 – 29.12.86 г., ДА-София, ф. 4370, оп. 2, а.е. 3, л. 48, 78)
Потрес! Чудя се що за отсъстващ морал има този човек и докога ще демонстрира  пълна липса на достойнство и елементарна почтеност. А сега още, все от същото. Росен Плевнелиев години наред е деен участник в съсипването на съдбите на свои колеги студенти и научни работници, които са били отрязвани от всякаква възможност за академична кариера заради, забележете, „лош класов произход“:
„До Бюрото на ВК на БКП
при ВМЕИ „В.И. Ленин“
Докладна записка
от Сергей Шишов – председател на кадровата комисия, секретар на ВК на БКП и проф. Стоян Стоянов – зам.-ректор
Относно: Предложенията за участие в конкурси за асистенти и научни сътрудници

2. Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурси за преподаватели – асистенти и научни сътрудници на следните кандидати:

-     Костадин Георгиев Балджиев – ПИИС
-     Цветанка Иванова Гунчева – ЦФВС“  (Архив на ВМЕИ „Ленин“, Протоколи от заседанията на ВК, общите събрания на партийната организация и материалите към тях, 14.07 – 10.11.1986 г., ДА-София, ф. 1734, оп. 16, а.е. 4, л. 10-12)
В архивите на ВК на ВМЕИ „Ленин“ се съхраняват десетки..не, стотици подобни чудовищни свидетелства за съучастието на днешния президент в съсипването на съдбите и научната кариера на много хора. Ще изброя накратко само няколко от тях:
ВК на БКП при ВМЕИ „Ленин“, кадровата комисия към ВК на БКП и Бюрото на ВК на БКП поради нездрав класов произход възразява срещу допускането до конкурси за преподаватели – асистенти и научни сътрудници на следните кандидати:

       - Камен Асенов Стратиев – МФ …
Поради нездрав класов произход възразява срещу допускането в конкурси за асистенти следните кандидати:
- Красимира Любомирова Христова – Правец – англ. език
- Нина Епрат Агопян – Ганчева – Правец – микр.пр. и микрок.

С това се е занимавал днешният президент Росен Плевнелиев в средата и края на 80-те години! Тези документи удостоверяват нечувания позор, с който заслужава да бъде покрит този човек. Всеки на неговото място, който има минимално количество себеуважение щеше отдавна поне да се е извинил за скритото си отвратително комунистическо минало и мерзости и да се оттегли с остатъчно достойнство.

PIK.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата