Пропускане към основното съдържание

Върховният административен съд разреши строителството на Карадере

Върховният административен съд (ВАС) отхвърли жалбата на част от протестиращите от „Да спасим Карадере”, които обжалваха меморандума между държавата и „Мадъра Юръп” АД за изпълнение на инвестиционен проект в местността Карадере.

Съдът прие, че протестиращите нямат правен интерес от оспорване и могат да се месят в инвестиционния проект, само ако са собственици. ВАС също приема, че върху терените на "Мадъра Юръп” АД могат да бъдат реализирани инвестиционни проекти след реализиране на процедурите по двата биологични закона.

По тази причина от Националната асоциация „Българско Черноморие” (НАБЧ) искат оставките на специалистите в юридическия отдел към МОСВ и очакват те да бъдат подадени и приети следващата седмица. Ако оставките не бъдат подадени, НАБЧ са готови на протести.

Асоциацията обръща сериозно внимание на това, че според тях "е време да се спре практиката псевдозелени активисти задкулисно да се срещат по кабинетите в МОСВ с министър, заместник-министри и администрация и да договарят мероприятия, водещи до регрес в развитието на Черноморието”.            

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,