Пропускане към основното съдържание

Да си пазим Райчо!


Мина делото на Райчо Иванов в Асеновградския съд. Има ли някой, който не знае за случая на Райчо Иванов. Това е “Човека”, който влачи куче с колата си и в последствие го зарови полуживо. Това е „Човека” Райчо. Райчо – иде от Рай. Тези, който имат представа от християнска религия, знаят какво е.
Старите българи наричат така и слънцето. В България както знаете през 2011 година беше приет „Закона за насилието над животните”, според който насилието на животни вече е престъпление. Ето и цитат от него „За умъртвяване на животно по особено мъчителен начин законът предвижда лишаване от свобода до три години или пробация, както и глоба от 2 хиляди до 10 хиляди лева”.

И така какво наказание получи „Човека” Райчо – 11 месеца условно – от които се оказа че за престъплението са само 8 месеца, а останалите три са за псувни и обиди към присъстващи в залата. Три месеца условно за псувни и обиди! Не присъствах в залата, за да чуя с ушите си какво е казал Райчо, но си спомням едни други негови думи – „КУЧЕТО ТРЯБВА ДА СЕ МЪЧИ”, казал Райчо и го завързал към теглича. А забравих - съдът постанови и три години изпитателен срок и цели 1000 лева глоба! Според така произнесената присъда става ясно, че деянието на Райчо въобще не се причислява към най-тежките престъпления спрямо животни, и според съда въобще не е имало „особена жестокост при убийството на животното”. Истината тук, е че единственото, което трябваше да направи Асеновградския съд е да тикне Райчо в затвора и да постанови най-голямата глоба предвидена в закона. Сега аз ще ви кажа какво ще прави Райчо – за да си отмъсти на невидимия враг и да утоли огромната си злоба ще утрепе най-малко десетина кучета, но този път ще е предпазлив. 

Ще се огледа около съседите си, ще се опита да запомни лицата на хора, който са се възмутили от делото му и по някакъв начин „са го изложили пред обществото, за нещо толкова дребно като живота на едно куче”. Ще изчака един – два месеца и ще каже – „И ТЕ ТРЯБВА ДА СЕ МЪЧАТ”. Какво ще последва оттук нататък не се наемам да прогнозирам, само силно се надявам да няма смъртни случай или тежки телесни повреди (и на двете Райчо е способен). Има обаче нещо, което не ми дава мира след тази „справедлива присъда” на Асеновградския съд – подръжниците на Райчо се събудиха. Подръжниците на Райчо ликуват и вече трепят кучета за назидание. 

Райчо от вашия вход диво се радва и още сутринта, преди да е минало делото вече отрови десетки кучета, котки и гълъби до стадион Славия в София. Всички Райчовци сега доволно потриват ръчички и се радват зловещо – отново победиха. Всички Райчовци вече знаят – могат да направят всичко, могат да посегнат на всеки, могат да разплакват цели квартали – никой вече с пръст не може да ги пипне. Точно това направи в момента легитимната българска съдебна система – затвърди чувството за безнаказаност и за непотребност от закон. Да, на нас не ни трябват никакви закони – само се хаби хартия да се пишат. Закон не ни трябва, когато един Райчо в прокурорско расо съди друг Райчо за жестокост ... Това обаче никак не прави впечатление на никой. Красивите умни и богати протестиращи, не си мръднаха дори и пръстчето, да кажат поне няколко думи с искане – да се издаде ефективна присъда за Райчо и да се спазва поне един от българските закони - все пак Закона за насилието над животни не е приет от Орешарски. 

„Гражданското общество”, въобще не чу за проблема или му влезна през едното ухо и му излезна през другото – и това е разбираемо, все пак то има ПР мисия - ще говори като минат 100 дни протести. Цял ден медиите ни заливат с това какво казал г-н Борисов и какви са последните тенденции във политическото говорене. Но този фон Европейския съюз обвинява България че не се грижи добре за правата на гейовете. 

И какво се получава – Райчовците ходят с отрова в джоба, дебнат от всеки ъгъл. Хората ги е страх да си подадът носът навън, камоли да подадът сигнал за престъпление, политиците и онова „гражданско общество” преследват лични цели и на никой не му пука, че всъщност и животното има съзнание, че то усеща болка, има интелект и нервна система също като човека.    

Какво правят обаче хората – хората пазят Райчо. Хората пазят Райчо от входа, Райчо от квартала, Райчо от село, Райчо вътре в душата си – много си го пазят и май им харесва да живеят до садисти и изверги, май се оказа, че да живееш до убиец е нещо прекрасно. Съдебната система също невижда нищо лошо в това... 


Автор: съседката на Райчо


Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата