Пропускане към основното съдържание

Спипаха Станишев в лъжа, познавал е уволнения зам.-министър

Лидерът на БСП Сергей Станишев е стар познайник със светкавично уволнения за връзки със силовата групировка СИК зам.-вътрешен министър Иван Иванов. На 23 април 2012 година той е присъствал в Шумен на сватбата на брата на Иванов – Недко. Вътрешният министър Цветлин Йовчев поиска оставката на Иван Иванов и че все още никой в БСП не е поел отговорност за назначението на Иванов.


Станишев се оправда пред медиите, че не е бил добре запознат с биографията на Иванов, който се оказа бивш служител на СИК в Шумен. Присъствието на лидера на БСП на сватбата на брата на Иванов показва ясно, че той има близки отношения с него. На въпросното тържество Сергей е седял на една маса с депутата от ДПС и шеф на Транспортната комисия в парламента Камен Костадинов. Вчера в предаването "Лице в лице" по БТВ Костадинов също обяви, че не е близък с Иван Иванов. ВИДЕО МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Станишев на сватба
Станишев на сватба shmoko.bg
Това кадрово решение дори би рекорда на Делян Пеевски, който беше избран за шеф на ДАНС в петък и бе освободен във вторник. Иван Иванов бе назначен и след два часа уволнен от премиера, когато стана известно, че през 1995 година е бил управител на клона на СИК в Шумен. Той е син на местния бизнесмен Валентин Иванов-Шошо, който също е свързан със силовата групировка.



Репортажът на сайта shmoko.bg от сватбата разкрива познанството на Иван Иванов и Сергей Станишев."Лидерът на БСП се включи сред сватбарите, които казаха “Горчиво” младоженците Недко (братът на Иван Иванов) и Мила Иванови, а в ресторанта на хотел “Шумен” се появи с огромен букет".

На снимките се показва още как "червеният политик се прегръща с ключовата фигура от ДПС в региона Бейзат Яха и със
Сватба на брата на Иван Иванов
Сватба на брата на Иван Иванов shmoko.bg
заместник-председателя на парламентарната група на движението Камен Костадинов, а после седна на масата при кмета Красимир Костов".

Сватба
Сватба shmoko.bg
"Идването на експремиера можеше да мине за традиционно светско събитие от лично-приятелски характер, ако не бяха дребни нюанси. Брат на младоженеца е и. д. лидер на БСП в Шумен Иван Иванов (година по-късно избран за заместник-министър), който на предстоящата конференция на местните социалисти ще се бори за титулярското място като ръководител на партията в общината. От друга страна пък по-рано вече Иванов даде да се разбере, че шуменските червени ще застанат зад Станишев в евентуалния двубой с експрезидента Георги Първанов на конгреса на БСП".

В крайна сметка след сватбата Иван Иванов успя да спечели лидерското място в БСП - Шумен, а на последните избори стана депутат, макар и за кратко.

livenews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата