Пропускане към основното съдържание

„Свръхзвуковият" Баумгартнер успя

Снимка: БГНЕС
„Свръхзвуковият" австрийски пилот Феликс Баумгартнер успя. Скокът му от Космоса се осъществи след 5 години на усилена подготовка в щата Ню Мексико.
Баумгартнер скочи от 39 километра, близо с 3 километра повече от заплануваната височина -36 676 м - като свободното му падане продължи 4 минути 22 секунди.
Общото време от скачането до приземяването е било 9 минути и 3 секунди.

Той достигна рекордна за човек скорост без използване на летателен апарат и по този начин счупи рекорда за най-бърза скорост при свободно падане на човек - Мах 1.24 или със скорост 1342.8 километра в час (833.9 мили).

Баумгартнер подобри общо три рекорда - този за свободен височинен скок, за скок с най-висока скорост и за полет на най-голяма височина с балон. Единственият, който не успя да подобри е този на неговия ментор - американецът Джоузеф Китингър, който остава с рекорда си за най-дълга продължителност при свободно падане - 4:36 минути.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата