Пропускане към основното съдържание

Извънредно: Сирийската опозиция се кани да щурмува Дамаск

Военните сили на сирийската опозиция обявиха, че ще щормуват столицата Дамаск. В изявление на базираното в Хомс Обединено командване на бунтовническата Свободна сирийска армия се посочва, че операцията се предприема „в отговор на масовите убийства и варварските зверства", извършени от режима на президента Башар Асад.

Бунтовниците ще атакуват всички позиции на силите за сигурност, за да провокират сблъсъци с правителствените сили и да ги призовават да се предадат.

В комюникето се призова да бъдат обкръжени всички контролни постове на полицията, армията и проправителствените милиции шаббиха, да се водят сражения с тях, за да бъдат унищожени.

Свободна сирийска армия приканва и за удари по всички международни пътища, за да се пресекат маршрутите за снабдяване.

Бунтовниците заявяват, че ще смятат за легитимни цели всички чужди военни, намиращи се на сирийска земя, както и съюзниците на режима като ливанското движение Хизбула и иранските революционни гвардейци, иракски милиции и палестински фракции, подкрепящи Башар Асад.

Както Bgpravda.blogspot.com вече писа руска армада от военни кораби плава към бреговете на Сирия, за да гарантира безопасното изтегляне на руските граждани и на част от оборудването в единствената руска военноморска база на сирийското пристанище “Тартус”.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата