НАТО започна подготовка за война с Русия

Северноатлантическият алианс започна подготовка за потенциален въоръжен конфликт с Русия. Представителите на НАТО поставиха съответната задача на естонските въоръжени сили.

Това каза началникът на Генералния щаб на отбранителните сили на Балтийската република генерал-майор Вахур Карус.

"Днес нашите способности за нанасяне на далечни удари са изцяло включени в плановете на НАТО и алиансът ни казва, че трябва да се погрижим за определени цели на територията на Русия! Тогава те, инструкторите, ще могат да пристигнат в Естония и да предприемат следващите стъпки в потенциална война с Русия“, каза Вахур Карус в интервю за естонската държавна телевизия и радиостанция ERR.

Според естонския генерал се очаква армията на страната му да издържи около десет дни в случай на пълноценен военен конфликт с Руската федерация. Точно толкова ще са необходими на останалите членове на алианса, за да се преместят в Естония и да започнат военни действия срещу Руската федерация.

В началото на септември страните от НАТО отново започнаха да провеждат военни учения близо до границите с Русия. Естония също беше сред участниците. Руското външно министерство нарече подобни учения част от хибридната война на Северноатлантическия алианс срещу Русия.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по-рано заяви, че позволяването на Киев да удари Русия с далекобойни оръжия няма да доведе до ескалация на конфликта, съобщава Националната информационна служба. Военният блок отдавна прогнозира пълноценна война с Руската федерация.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар