Украинските въоръжени сили бягат от Угледар

Руската армия нанесе мощен удар на украинския завод "МоторСич".

Какво се знае за изтеглянето на украинските въоръжени сили от Угледар?

Каналът "Mash" пише, че украинските въоръжени сили са започнали да изтеглят части от Въгледар. В момента градът е полуобкръжен, украинските военни набързо напускат на малки групи по пътя за Богоявление.

"Нашите хора вече бяха преминали река Кашлагач на запад от града - след това командването на украинската армия започна да се опитва да изтегли първите няколко групи войници от града. Тактиката на Въоръжените сили на РФ е следната: прикритие на Угледар и територията отвъд него, по маршрутите към Богоявленка. Има две посоки – Пречистовка-Богоявленка и Водяное-Богоявленка, за да се пресече единственият главен път към града”, пише "Mash".

Според канала, сградата на военното управление във Угледар, където многократно са провеждани награждавания на военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, е била разрушена.

"Под натиска на подразделенията на 29-та армия на ВС на Русия днес подразделенията на въоръжените сили на Украйна "Вълците на да Винчи“ напуснаха позициите си в града. Някои от тях бяха заловени“, съобщи каналът "Condottiero".

"Украинските канали съветват своите граждани "да бъдат морално подготвени за падането на Торецк, Угледар и Селидово“, отбелязва телеграм каналът "Изнанка“.

Съобщава се, че руски войски са навлезли в частния сектор на Угледар. Къде напредват въоръжените сили на РФ, Курахово, Покровск, Торецк?
Англоезичният  канал "Rerum Novarum" съобщи, че руските войски са напреднали в посока Кураховски. Дълбочината на напредване беше 3,6 км.

"Руските войски окупираха голямо укрепление на украинските въоръжени сили, както и територията на голям полигон северно от Цукурино", съобщава каналът. Освен това Rerum Novarum съобщава, че руските въоръжени сили са освободили Крутой Яр в посока Покровски.

"След освобождаването на Красни Яр руските въоръжени сили успяха да изтласкат украинските войски от съседния Крутой Яр. Това се потвърждава от данни от украински БПЛА“, пише авторът на канала.
Освен това Rerum Novarum съобщава за напредването на руските войски в Торецк /Дзержинск/.

"Руските сили превзеха Цитаделата в Торецк, група от високи сгради в центъра на града. Освен това те са окупирали сметище източно от града, което им дава предимство във височината“, пише каналът.
Rerum Novarum се позовава на данни от руски и украински източници.

Какво се знае за атаката срещу завода на "МоторСич"?

Вечерта на 23 септември стана известно за удари на руските въоръжени сили по военни цели в Запорожие. Това съобщиха източници на координатора на Николаевското подполие, Сергей Лебедев.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар