ВНИМАНИЕ, този пост съдържа кратък анализ на партия Възраждане

ВНИМАНИЕ, този пост съдържа кратък анализ на партия Възраждане ❗

Това би могло да доведе до нездравословни емоции в техните привърженици и прекалена екзалтация в другата страна.
Да се чете с щипка шарена сол от скептицизъм, недоверие и... оптимизъм.
❗С написаното по-долу, искам да покажа на лидерите на Възраждане, че всяко нещо може да се види от много различни страни. От която страна гледаш, от там и те виждат.❗
---
След неморалната постъпка на Възраждане срещу партия Величие, заповядана от Костадин Костадинов, реших да напусна тази партия и вече по-трезво да огледам нея и лидерите ѝ отстрани. Някои биха ме обвинили, че го правя с пристрастността на обидения (Костадинов каза, че заради такива като мен България няма бъдеще), но онези, които ме познават по-добре, знаят че не съм от обидчивите и нося на всякакви обиди. Приемам обидите като от деца, с които играя интересната игра наречена Живот.
 
От 2009 до 2013 година върло агитирах в моя weblog да не се гласува, защото тогава не виждах партия, за която заслужава народния глас, и ЗНАЕХ, че ниската избирателна активност ще вкара в парламента малка партия с твърд електорат, която да размъти спокойствието на системните партии.
 
Така и стана, но доста по-късно, когато през 2021 година при 40.23% гласували, Възраждане влезе в НС с 4.86%
 
Възраждане на изборите:
 
март 2017 - 1.1% при 54,07% избирателна активност.
 
април 2021 - 2.41% при 50,72% избирателна активност.
 
юли 2021 - 3.01% при 42.19% избирателна активност.
 
ноември 2021 - 4.86 при 40.23% избирателна активност.
 
април 2023 - 14.16% при 40.69 избирателна активност. 
 
юни 2024 - 13.78% при 34.41% избирателна активност (спад поради преливане на гласове към Величие).
 
Тези резултати показват, че ниската избирателна активност работи за Възраждане (не само за ГЕРБ и ДПС) като за партия с твърд електорат. Вярно е, че и броят на гласувалите за партията се увеличава, но последните избори показаха, че това увеличение е било "само и единствено" (любимата тавтология на Костадинов) поради липса на друга възможност да се гласува против ГЕРБ и ДПС. Когато обаче се появи Величие, 60 хиляди от гласоподавателите на Възраждане се преместиха при тях. 
 
Сега разбирате ли защо Възраждане са против всички, защо казват, че всички други са народни предатели и проекти на американското посолство? Защото точно тези внушения карат народа да се отврати от политиката и политиците, и да спре да гласува. Нещо повече, лидерите на Възраждане не само плюят по всички други политици, но създават за себе си един прекалено твърд и неприемлив за избирателя образ, който не трябва да им носи твърде много гласоподаватели. 
 
Но защо да не искат повече хора да гласуват за тях, ще попитате?
Защото, ако следваме логиката, те все още не искат да управляват. Те искат да са единствена опозиция докато ГЕРБ са на власт. Това е много удобно за ГЕРБ и за тях. Когато една партия иска да управлява, тя създава приятели и съюзници, с които да го направи. Не обявява всички останали за предатели и проекти на американското посолство, не държи просташки тон, не тормози представителите на другите опозиционни партии, не измисля прякори (Доносническа България, Безличие, Продължаваме подмяната и т.н.), не отвръща народа от себе си с агресивно говорене и действия.
 
И сега, защо Възраждане искат да са опозиция, докато ГЕРБ са на власт.
Ивелин Михайлов каза, че знае кой и кога е дал пари на Възраждане. Според него Б.Б е дал парите на Възраждане, чрез тяхна "приятелска" партия (изненадан съм, че са имали приятели). Един вид, Бойко дава парите на някой приятел на Коцето и му казва да ги даде от свое име, като помощ. В началото не ми се вярваше, но се замислих... Ако Б.Б. иска да си има опозиционна партия, много лесно е да ѝ метне някой и друг милион чрез посредник, а после да каже на Коцето "много се радвам, че моите милиони ви помогнаха". И Коцето става зависим. И не можете да чуете думичка от него срещу Б.Б. и неговата партия. Ако спомене ГЕРБ, то е само заедно с ДПС и никога не застава пряко срещу тях и лидерът им. И чака. Какво чака ли? Чака ГЕРБ да си отиде от властта и Възраждане да вземат 50+% на изборите.
 
Попитах в личен разговор един народен представител на Възраждане (няма да споменавам име, имам свидетели), каква е тяхната тактика за да постигнат 51% в НС и да управляват самостоятелно.
 
И ето го отговора (по смисъл): "Когато се срине енергийната ни система, токът, водата и всички стоки така ще поскъпнат, че ще бъде невъзможно за народа да си плаща сметките, и ще се вдигне срещу управляващите. Тогава над 50% ще гласуват за Възраждане."
Онова, което разбирам и виждам е, че Възраждане няма да прави нищо, и ще чака животът на народа да се срине до нивото на непоносимост, за да спечелят над 50% от гласовете на бедстващия народ. И според мен, действията им целят точно това. Ама те били най-активни в НС и предлагали закони.
 
Законите нямат никаква стойност в мафиотска държава, където всички власти са овладени от мафията. И те много добре го знаят, но си правят ПР пред обедняващия народ.
В преследване на тази своя цел, Възраждане отлъчва от себе си всеки, който се опита да им покаже правилния път, основан на морални и национални ценности.
Кой луд би се отказал от услугите и авторитета на Пламен Пасков? Костадинов, разбира се.
Кой неблагодарник би изритал от партията Николай Дренчев, който е един от нейните основатели и финансови спонсори в нейното прохождане? Костадинов, разбира се.
Кой би отлъчил от партията група хора, осмелили се да гласуват по съвест? Костадинов, разбира се.
 
Кой би определил като "човек заради когото България няма бъдеще", един партиен член, осмелил се да го критикува? Костадинов, разбира се.
Мнозина ще се учудят защо е това мое говорене срещу партията, която така горещо поддържах допреди месец.
 
Аз и преди съм казвал в групите на Възраждане, че трябва да се смекчи тона и да се говори с другите опозиционни партии. Но те твърдят, че единствената българска и опозиционна партия е Възраждане.
 
Е, искам да им покажа, че както казах в началото, винаги има и друга страна на погледа - страната от която гледаш ти.
И друго. Надявам се, че лидерите на Възраждане ще прочетат това и ще им бръмне друг бръмбар в главата.
 
Обичам да казвам, че каквото търсиш, това ти се намира.
 
Не търсете врагове. Търсете приятели.
 
Бог да пази България.
 
Николай Сисоев, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар