Разследва ли се версията за атентат в катастрофата с пилотите край натовската база в Пловдивско?

За вероятността от атентат написаха разследващите журналисти от Биволь, които дословно публикуваха:

“Разследва ли се версията за атентат на Граф Игнатиево!? Никой не споменава това. Вероятна версия, с оглед на всички обстоятелства.”

“В държава, в която се провеждат специални операции по взривяване на складове с боеприпаси, отравяне на хора с “рукола” и смяна на всички капсули с кафе на рафтовете в магазин, без да се интересуват от мащаба на пораженията и броя на евентуално засегнатите лица извън целта, военна прокуратура се е задоволила с най-елементарните три работни версии по разследването на Граф Игнатиево, където вчера двама пилоти умряха, а малко преди това летя президентът с италиански генерал-пилот.” Това коментира разследващият журналист от Бивол и Либерта Стоян Тончев.

След тях Димитър Василев подсказа нещо интересно и абсолютно вярно:

“Атентатът се казва раздаване на пари на калпак, които отиват за заплати, пенсии и служебни коли, без никакви насрещни резултати или дори планове за такива. Винаги когато МО и МВР трябва да направят нещо, различно от лежане по бюрата, има трупове.”

Впечатления прави позицията и реакцията на пишман “евроатлантика” Делян Пеевски, който завистливо знаеше дни по-рано и следеше съвместния полет на Румен Радев с натовския пилот – генерал F- 16. Кабината на такъв високотехнологичен самолет не е място, където санкциониран по Магнитски олигарх би бил допуснат да припари, дори любителската. Не, че това е нещо, от което някой с купена диплома от ЮЗУ би могъл да разбира.

Реакцията на Пеевски трябваше да унижи и подиграе Румен Радев пред нашите американски партньори. Пилотът от ВВС, който обира вниманието, но е безполезен, защото сее трупове и харесва повече шведските самолети Грипен пред американските от по-старото поколение. Именно в Пеевски и в неговия авер Борисов е хлябът, ножът и сиренето във ВВС и армията и именно те поръчаха и платиха на картинка 4 милиларда за осемте F – 16, които още чакаме. 

Войната за лично оцелявяне и изваждането от смъртоносния списък Магнитски е на живот и смърт и колко му е някой да даде една погрешна, но фатална команда и да приземи катастрофално учебен самолет – копие на МИГ, за да направи услуга на Мистър Магнитски пред американците. Нищо чудно фаталният Петък 13-ти край Граф Игнатиево да е бил планиран предварително. Това, което Пеевски не може да каже на четири очи на английски на шефа на авиобазата на НАТО в Авиано, може да се демонстрира нагледно с един паднал самолет.

“Дори идеалистично изкушените вече разбират, че не провидението, а новата българска действителност е първопричината почти всеки опит за летене, без оглед на това в коя сфера се прави, да завършва с провал.” Това са думите на поета – политик Любомир Пантелеев и с тях завършваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар