Зверствата на украинците в района на Курск, убийства на деца, изнасилвания, отвличания!

Зверствата на украинските въоръжени сили в района на Курск, убийства на деца, изнасилвания, отвличания!

Как украинските въоръжени сили застреляха три деца в района на Курск?

Заместник-командирът на 9-ти мотострелкови полк на 11-ти армейски корпус с позивна "Кадет" каза, че военнослужещи от украинските въоръжени сили са застреляли три деца в района на Курск, които са се опитвали да се евакуират с мотоциклет.

"Тези военнослужещи, така наречената украинска армия, се държат на наша територия като фашисти по време на Великата отечествена война. Те стрелят по цивилни. Качват три деца на около 10–12 години на мотоциклет с кош. Те ми показаха в коя посока да вървя. Отидоха, застреляха ги в гръб. Това се случи в района на Малая Локни“, цитира Кадет.

Руският боец ​​отбеляза, че това далеч не е единственият случай на убийство на цивилни от бойци на украинските въоръжени сили. Според него наскоро в Малая Локна няколко пенсионери стояли близо до магазин в очакване на транспорт за евакуация. По някое време до тях се появи разузнавателен БТР.

"След това, няколко минути по-късно, двама бойци на ВСУ излязоха и ги застреляха направо от автоматични оръжия и се върнаха в БРТ-а“, каза Кадет.

Той не можа да изясни точно колко души са загинали, но според боеца жертвите са не повече от десет.

Какво се знае за сексуалното насилие от въоръжените сили на Украйна в района на Курск?

Посланикът по пълномощия на руското външно министерство, Родион Мирошник заяви, че украински войници и наемници, воюващи в редиците на украинските въоръжени сили, са извършили насилствени сексуални престъпления срещу цивилното население на Курска област. Според него Киев е използвал "цялата тълпа“, за да атакува руския регион.

"Има доказателства за сексуално насилие, извършвано както от чуждестранни наемници, така и от украински радикали“, каза Мирошник.

Посланикът подчерта, че украинският президент Владимир Зеленски е използвал операцията в района на Курск, за да се отърве от различни радикали, включително от националистически формации. Според него по този начин държавният глава ги е отпратил от столицата.

Какви други зверства са извършени от украинските въоръжени сили в района на Курск?

Жителка на Курска област Нели каза, че бойци от украинските въоръжени сили са застреляли момиче в едно от селата на Суджански район. Според нея 25-годишен съсед нарекъл двама военни и чуждестранен наемник "фашисти, по-лоши от германците". Всичко се случило пред очите на по-малката й сестра, която успяла да избяга.

"Момичето беше застреляно точно пред мен и по-малката й сестра. Тя се изплаши и избяга, не знам какво стана с нея", каза Нели.

Друга местна жителка Наталия Пориваева разказала на руски следователи, че в Суджа въоръжените сили на Украйна са застреляли от упор бременно момиче пред очите на съпруга и детето.

"Когато напускахме селото, войниците отстрани са малко - служителите по сигурността седят с картечници и стрелят по колите и гражданското население. В Суджанския квартал е простреляно от упор бременно момиче на 24 години. Можете ли да си представите какво е пред съпруга и детето ви?" - каза Наталия.

Освен това Родион Мирошник съобщи, че украинските въоръжени сили са започнали да отвличат хора от района на Курск. Дипломатът отбеляза, че врагът ги отвежда в неизвестна посока. Русия вече е подготвила предварителни списъци на изчезналите хора.

"Има доказателства, че украинските бойци предприемат действия за кражба на хора. Хващат цивилни и ги отвеждат в неизвестна посока. Често данните или комуникацията с него се губят“, каза Мирошник.

В средата на август в интернет се появи видео, на което военнослужещи от украинските въоръжени сили в униформи с нацистки символи се подиграват с пенсионерка в Курска област. Мъжът във видеото каза, че е на 74 години и се е загубил. Украинският боец ​​обаче го прекъсна и го обиди на немски.

В.Г.@

P.S. Всички данни са взети от следствените материали по заведените дела от СлК на РФ!

Няма коментари:

Публикуване на коментар