Испания продължава да впечатлява, излиза срещу Германия

Испания продължава да впечатлява на Евро 2024 след четвърта поредна победа при 4:1 над хита Грузия. Тимът на Луис де ла Фуенте си осигури сблъсък с домакина Германия на четвъртфинала, след като отново демонтрира изключително офанзивна игра с разнообразие в атаката, допускайки все пак първо попадение на големия форум.

Досега "Ла Роха" бе спечелил всичките си три мача в груповата фаза срещу Хърватия (3:0), Италия (1:0) и Албания (1:0). Автогол на Робин льо Норман направи сега осминафинала интригуващ, след като Грузия вече удари Португалия за историческа първа победа на европейски финали. И все пак Испания бе пълен господар на терена и не позволи сензация. Точни за шампионите от 2012 година бяха Родри, Фабиан Руис, Нико Уилямс и Дани Олмо.

Двубоят започна със силна доминация на Испания, а в началните минути пропуски направиха първо Педри, който отблизо засече с шпагат, но Мамардашвили парира, а след това и Дани Карвахал.

До 15-ата минута тимът на Де ла Фуенте владееше топката внушителните 85%, но въпреки това Грузия стигна до попадение и без положение. Остро центриране в наказателното поле намери неподготвен Робин льо Норман, който в опита си да изпревари Кварацхелия насочи топката в собствената си врата.

Това не успя да смути Испания, а в следващите минути "Ла Роха" продължи да търси пътя към Мамардашвили, докато Грузия организираше често бързи контраатаки.

В 35-ата минута Кукурея стреля коварно от средна дистанция, но вратарят на Валенсия парира. Последва ново спасяване, но този път след удар на Уилямс, за да дойде 39-ата минута, когато нова продължителна атака завърши с удар на Родри за 1:1, а асистетцията бе на крилото на Атлетик Билбао.

След почивката динамиката не се загуби, а двата отбора продължиха да търсят победата макар и с различни стилове на игра. Кварацхелия бе близо да изведе отново Грузия напред, след като с удар от центъра успя да елиминира вратаря Унай Симон, но топката мина встрани от целта.

Последва тежък удар на Ламин Ямал от фаул, избит от Мамардашвили, но атаката продължи, а именно 17-годишното бижу на Барселона центрира перфектно на втора греда, където Фабиан Руис с глава вкара за 2:1.

Попадението не успокои отборът, воден от Луис де ла Фуенте, който продължи да доминира в половината на съперника. Четвърт час преди края перфектна многоходова атака завърши с гол за "Ла Роха", отменен заради тънка засада на Ямал.

Нищо обаче не можеше да спре Испания 120 секунди по-късно, когато бърза контраатака, продължила под 10 секунди, бе завършена от Нико Уилямс по впечатляващ начин. Ударът на офанзивния футболист влетя в ъгъла на Мамардашвили.

С това изпълнение гардът на грузинците тотално падна и в оставащите минути те допуснаха резервата Дани Олмо да завърши нова хубава атака на испанците за 4:1 с плътен удар в долния десен ъгъл.

Испания - Грузия 4:1

0:1 Робин льо Норман (18мин.-авт.)
1:1 Родри (38 мин.)
2:1 Фабиан Руис (51 мин.)
3:1 Нико Уилямс (77 мин.)
4:1 Дани Олмо (83 мин.)

Няма коментари:

Публикуване на коментар