ИЗВЪНРЕДНО: Пожар бушува на 2 км. от България в Гърция

Пожар бушува на 2 км. от границата на България в Гърция. Гръцките екипи не могат да овладеят пламъците, съобщава "Нова".

В опитите за потушаването по южните склонове на планина Славянка са включени 2 хеликоптера и самолет, но с падането на нощта те приключват работа.

Два екипа от България са тръгнали превантивно с 4 моторни триона. Тяхна цел ще бъде отстраняване на растителността по граничната бразда. Това съобщава директорът на Държавно горско стопанство Катунци инж. Пламен Поюков.

Булдозер ще прави просека, където границата минава през пасища и треви. По думите на Поюков, ако гръцките екипи не овладеят огъня до 24 часа, в понеделник ще влезе в България. Пожарът е обхванал не само ниската част на гората, но и короните на дървета.

Пожарът в местността Беклемето в резерват "Стенето" на територията на територията на Национален парк "Централен Балкан" е потушен. Добрата новина съобщиха от Министерството на околната среда и водите. В района на пожара около 16 е завалял дъжд, който е помогнал за овладяването на огъннената стихия.

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото става дума за резерват "Стенето", който е много трудно достъпен, а там са няколко огнища, Това заяви по-рано през деня на брифинг от мястото на бедствието премиерът Димитър Главчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар