Франция не си спечели групата след равенство срещу Полша

Франция и Полша не се победиха, завършвайки 1:1 в последен мач от група D на Евро 2024.


За "петлите" точен от дузпа бе Килиан Мбапе, а за поляците от наказателен удар се разписа Роберт Левандовски.

След това равенство французите останаха на второ място в групата, която бе спечелена от Австрия с шест точки, а селекцията на Дидие Дешан събра пет. Трети в тази група остана Нидерландия с четири точки.

В шестата минута Пьотр Желински стреля от дистанция, но Майк Менян отрази с лекота. В 11-ата минута Усман Дембеле навлезе в наказателното поле и пусна остър пас, но Лукаш Скорупски отрази с крак изстрела на Тео Ернандес.

В 19-ата минута Н`Голо Канте пробяга голяма част от терена и подаде вдясно на Усман Дембеле, който обаче бе спрян от Скорупски.

В 34-ата минута Желински центрира отляво в наказателното поле, но Левандовски с глава прати топката встрани от вратата.

Четири минути след това удар на Чуамени от границата на наказателното поле след рикошет премина покрай вратата. След изпълнението на последвалия корнер Уилям Салиба стреля над горната греда.

В 49-ата минута Мбапе стреля на сантиметри покрай вратата на Скорупски.

В 55-ата минута Франция получи право да изпълни дузпа, след като Якуб Кивиор извърши нарушение срещу Усман Дембеле. Зад топката застана Килиан Мбапе, който не остави шанс на Скорупски да спаси.

Усман Дембеле се втурна в атака по фланга в 64-ата минута, навлезе в наказателното поле и опита да намери Мбапе, но центрирането му беше прекалено силно.

Четвърт час преди края на мача Мбапе излезе очи в очи с вратаря на Полша, но той улови топката. Преди таза атака на Франция имаше ситуация в наказателното поле на Франция и след прегледа с ВАР съдията отсъди дузпа в полза на Полша за нарушението на Упамекано срещу Швидерски. С изпълнението на наказателния удар се зае Роберт Левандовски, който обаче стреля слабо и Менян отрази удара му. Изпълнението му обаче се преразгледа, защото Менян бе напуснал голлинията и с двата крака преди изстрела на Лева. Отново нападателят на Барса застана зад топката и този път прати топката в мрежата.

В 85-ата минута Беднарек блокира изстрел на Оливие Жиру.


ФРАНЦИЯ - ПОЛША 1:1

КЛАСИРАНЕТО:


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар