Белгия изхвърли Украйна

Белгия и Украйна не успяха да си вкарат гол и завършиха 0:0 в третия кръг от груповата фаза на UEFA EURO 2024. Развръзката в потока изпрати украинците у дома, след като и четирите тима завършиха с по 4 точки.
Румъния и Белгия заеха челните две позиции, гарантирайки си елиминации на шампионата. Словакия остана на 3-о място, което ще им осигури 1/8-финал.

За първи път в историята на eвропейски първенства и четирите отбора в група завършват с еднакви точки, като Украйна е първият тим, завършил на последно място в поток, като същевременно спечели цели  4 пункта.

В другия мач от най-завързаната група на турнира Словакия и Румъния направиха 1:1.

На осминафиналите Румъния ще срещне Словения или Нидерландия, а Словакия с Испания или Англия.

Още в 7-ата минута Белгия загатна за класата си. Кевин де Бройне изведе майсторски Ромелу Лукаку, но диагоналният му удар отиде точно в ръцете на Анатолий Трубин, който беше затворил ъгъла. След това обаче Украйна също показа, че няма да се даде лесно. Роман Яремчук стреля от дистанция в 20-ата минута, но вратарят Коен Кастелс се справи.

В средата на първата част Кевин де Бройне се оплака на съдията Антъни Тейлър, че е заслепяван с лазер преди да изпълни фаул. Топката бе заложена на далечна дистанция, но звездата на Манчестър Сити изпълни чудесно, топката мина встрани от дясната греда.

С напредването на срещата украинците започнаха да атакуват повече, след като развръзката в групата не ги устройваше. Артьом Довбик отправи удар от наказателното поле, но бе добре блокиран.

В 73-ата минута Яник Караско получи топката извън наказателното поле и отправи добър удар в долния ляв ъгъл. Анатолий Трубин спаси със страхотен рефлекс.

Малко след това Украйна пропиля чудесна възможност. След чудесна атака, Артьом Довбик получи топката в наказателното поле, стреля, но на сантиметри от вратата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар