Пропускане към основното съдържание

Деменцията удари без време Христо Иванов: Не помня кой предложи промените в Конституцията за служебния кабинет

Амнезията удари Бащата на Конституционните промени. Христо Иванов не помни КОЙ е предложил текстовете за служебния премиер и правителство, които хвърлиха България в страшна криза.

Пред националното радио Христо Иванов посочи, че предложението на „Продължаваме промяната – Демократична България“ е било редовният кабинет с определени ограничения да бъде преназначен като редовен. ГЕРБ и ДПС обаче са се противопоставили.

На настоятелно задавания въпрос кой е предложил настоящия вариант и дали това не е Делян Пеевски, Иванов избягваше директен отговор и повтаряше, че това е бил единственият друг вариант.

„Този модел не приемам, че трябва да бъде обявяван за грешка, той е по-сложен за прилагане, но неговата сложност е демократичен елемент да осигури съгласие и баланс, нещо което никой не прави и всички злоупотребяват с процеса. Този модел има своя смисъл. Аз не искам да се държа като някой, който иска да се разграничи от модела“, каза Иванов, пика Bnews.

През седмицата лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че за промените в Конституцията се е доверил на Христо Иванов и на министъра на правосъдието Атанас Славов.

„Опитът да се представи, че някой е диктувал на другите, и те милинките като овчици ходели след гегата, е изключително несериозен“, зави днес Иванов.

Ние бяхме хвърлени на избори преди той (моделът – бел.ред.) да бъде доизграден“. Добави, че например няма Закон за служебното правителство.

Смята, че другият проблем е непопълването на регулаторите по нов стандарт с хора, „които разбират, че част от тяхната длъжностна характеристика е евентуално да поемат тази отговорност“.

„Когато някой се появи и започне да пелтечи, че жена му не може да спи и той не бил подходящ, значи не си подходящ да заемаш висш конституционен пост“, заяви Иванов по повод фарса със заместник-председателите на Сметната палата Тошко Тодоров и Горица Кожарева, които почти се разплакаха пред президента, че ги карат да стават премиери.

“ГЕРБ и ДПС имат 100% в съдебната власт и регулаторите“. Това мотивирало апетитите на ПП и ДБ за цялата власт с по 30 депутати.

Залогът на предсрочните парламентарни избори, по думите на Иванов, са съдебната власт и регулаторите, а попълването им не трябва да започва в този парламент.

„Отиваме на избори, защото стигнахме до разпределението на дългата власт – на съдебната система и на регулаторите. ГЕРБ и ДПС имат 100% в нея и не бяха съгласни тя да бъде заменена при конкуренция на кандидатурите, прозрачност и обществено участие. И когато видяха, че ние няма да отстъпим от това, започнаха да търсят поводи да взривят преговорния процес. Седем пъти заявяваха – край на процеса, отиваме на избори. През цялото време търсеха поводи да го прекратят. Но голямата причина е
желанието на г-н Пеевски да определя мнозинствата в съдебната власт“, заяви Христо
Иванов.

Очакванията ни за служебно правителство са без министър Калин Стоянов и на електронното управление Александър Йоловски. Заяви лидерът на „Да, България“ Христо Иванов в интервю пред БНР.

„Това са двамата министри, които имат ключова роля за провеждането на прозрачни избори. Йоловски участва в скандала с машините, който опорочи местните избори и 500 000 гласа бяха изхвърлени в кошчето. И той не си понесе отговорност. Той не може да бъде министър“, аргументира се Христо Иванов.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата