Пропускане към основното съдържание

Васил Терзиев вдига цените на билети и карти

Намерени са 37-те млн. лв., необходими за обещаното на синдикатите в градския транспорт 15% увеличение на заплатите на работещите там. Това обяви пред БНТ кметът на София Васил Терзиев.


Той обяви, че една част от средствата били от планираното увеличение на билети и карти, за което Терзиев не даде никакви подробности.

Друга част от 37-те млн. лв. идват от държавата. Това са средствата, които бюджетът компенсира за някои карти за деца и пенсионери.

Пари ще се икономисват и от охраната на столичното метро.

„Това, което сме се разбрали със синдикатите, е да си говорим по тази тема. Това, което им казах, е, че път към 30% увеличение няма, ако Министерството на финансите може да се включи, няма проблеми, но път общината да дотира самостоятелно тези 30% няма“, каза още столичният кмет.

Терзиев говори пред националната телевизия и за проблема с многото автомобили.

„Това е много голям проблем, имаме над милион коли. Доскоро не беше задължително да има по едно паркомясто на апартамент, когато се строи нова сграда. Борбата с калните точки и регулирането на движението в кварталите предстои и се работи активно от районните администрации“, заяви кметът. Той съобщи, че в кварталите има около 22 проекта за изграждане на паркинги.

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Нова драма в партия "Възраждане"

До нова оставка се стигна в партия Възраждане. Този път оставка хвърли Иван Герасимов. Вижте, какво написа той във Фейсбук.

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.