Пропускане към основното съдържание

Пеевски постига контрол над държавата с поправката за двойното гражданство

Делян Пеевски заяви: "Имате две опции - гласувате за поправката за двойното гражданство, или ДПС няма да подкрепи другите изменения в Конституцията и правителството ще падне."

Това са думите на Кирил Петков, изразени по време на среща на парламентарната група на ПП-ДБ в края на 2023 г. По време на срещата Петков представи предложението на Пеевски за гласуване, но мнозинството се изказва против. Тогава Елисавета Белобрадова (Козилата) изнесе страшна реч, където заплашва неподдржащите предложението на Пеевски, че ако са против, значи са против Партията и ще бъдат изхвърлени, като на техно място ще настанат десет други, готови да слушат и подкрепят всичко, което им се каже. 

Логиката, че ако си против Пеевски, значи си против ПП-ДБ, е ужасяваща, но изглежда този аргумент надделя, тъй като при повторно гласуване вече почти всички подкрепиха предложението на Пеевски за двойно гражданство! Точно както се случи и със Сглобката, обявена от този известен запис. След това го подкрепиха и в залата.

Въпросът е, каква е целта на Пеевски? Какво искат Ердоган и ДПС? Тяхната цел е ДПС да стане втора по сила политическа партия, ръководена от Пеевски!

През последните години в ДПС се наблюдават различни процеси, включително и сближаване с Ердоган. ДПС разполагат с около 150 – 200 хиляди гласа, които те контролират и които им осигуряват сигурност и статут на балансьор или златен пръст в управлението. ДПС от десетилетия са част от скритата власт в страната, но сега искат официално да легитимират своята власт. 

В Турция те разполагат с голям резерв от гласове, които обаче трудно могат да мобилизират. С поправката за двойното гражданство те могат да издигнат местни лидери, които да подбудят и мотивират българите в Турция и така, с подкрепата на Ердоган, да привлекат още 150 - 200 хиляди гласа, които при ниската избирателна активност им гарантират позицията на втора политическа партия! Тази схема отваря възможност и на Ердоган да вкара свои евродепутати, без Турция да е член на ЕС, както и депутати в българския парламент. 

Статутът на втора политическа сила на ДПС ще даде на Пеевски основание да претендира официално за властта и заедно с ГЕРБ да управляват, представлявайки "гаранти" за евроатлантическото бъдеще на страната.

Това национално предателство трябва да бъде спряно, тъй като представлява пробив както в националната, така и в сигурността на Европа. Заради личните си интереси и амбиции за власт, Пеевски и Борисов са готови на всякакви недопустими действия, а за съжаление, ПП-ДБ, които влезоха във властта с обещание да разгромят техния мафиотски модел, се превръщат в техни съучастници. 

Срам и позор!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.