Пропускане към основното съдържание

Невиждан бунт в цяла София

Елхите на Васил Терзиев

Елхите на Терзиев - иновативна гражданска инициатива бързо набира скорост в социалните мрежи. Във всички райони на столицата се появиха “украсени” паднали дънери, клони или преливащи контейнери за боклук. 

Броени дни преди Коледа на повечето места в София се забелязват последствията от снега, който валя преди месец. Групите на кварталите преливат от сигнали за опасни дървета, скъсани или висящи кабели и несъбрани боклуци. 

Първата “украсена елха” се появи в квартал “Овча купел” в началото на месец декември, съобщава "19 минути". Голяма част от клони все още може да се видят в квартала. Затова гневни жители грижливо събраха част от клоните на едно място и ги украсиха с коледна декорация, като ги „опаковаха“ с бели и сини гирлянди. 

Жителите на квартала оставиха и бележка, вид коледно писмо, с послание към общината: “До Община Овча купел, Разчистихме и събрахме счупените дървета и клони вместо Вас! Оставихме Ви Коледен подарък! Вземете си го! Тази година! От хората, които гласуват!“ Изглежда гневът е завладял и останалите столични райони, които също “украсиха” неразчистените клони и боклуци в знак на протест. „Продължаваме с коледната украса ул. Галилео Галилей при детската градина. Г-н кмете, да не запразнихте?“, пише Димитър Главинов в групата на квартал „Гео Милев“. 

„Като не ги изхвърлят, някой е намерил начин да ги направи по-празнични!“, пише Ивайла Трифонова в Групата „Люлин 1-10“. 

„Някой е украсил купчината с клони. Това вече не бях го виждал!“, казва Димитър Маринов в групата „Забелязано в р-н Възраждане – Зона Б 5/18/19 и Сердика (Оригиналът).


ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.