Пропускане към основното съдържание

Пак мръсен въздух, чакаме вятърът да го изчисти

Опасно мръсен е въздухът и днес, очаква се вятърът да разнесе фините прахови частици, които в много градове са над 2 над нормата.

В София замърсяването е най-голямо в Хиподрума, Павлово и Надежда, мръсен въздух дишат и във Видин, Горна Оряховица, Пловидв и още десетина града в страната, по данни на Агенцията по околна среда.

Вчера наблюдателните измервателни станциите в 11 града на страната отчетоха замърсяване на въздуха.

В подобни случаи призивът е за придвижване с градски транспорт, преминаване на по-чисто отопление при възможност, без палене на камини и изключване на двигателите на автомобилите при спиране над 3 минути.

Препоръчва се при поява на симптоми като дразнене в очите, кашлица или затруднено дишане, да се ограничи престоят на открито.

"Вчера имаше гъста мъгла, беше тихо времето, нямаше циркулация в атмосферата. Днес има вятър, така че се изчиства атмосферата", коментира пред БНТ Теодора Полимерова - директор на дирекция "Въздух, климат и енергия" към СО.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.