Пропускане към основното съдържание

НА ГЕРЕНА: Лудогорец дойде, видя и победи

Лудогорец спечели с 1:0 голямото дерби от 12 кръг на Efbet лига с Левски след много напрегнати 90 минути на стадион "Георги Аспарухов". В герой за "орлите" се превърна Руан Секо, възползвал се от груба грешка в защитата на "сините" в средата на първата част.

По този начин "орлите" удължиха серията си без загуба от "сините" на 23 шампионатни двубоя. Гостите от Разград успяха да развалят и празника на столичния гранд, след като часове по-рано привърженици откриха паметник на клубната легенда Георги Аспарухов в София.

Левски започна агресивно двубоя, а първият удар към една от двете врати бе на Джавад Ел Джемили, но топката мина над целта. Последва нова ситуация пред Серджио Падт, предпочетен пред грешника от срещата с Локомотив Пд Симон Слуга, след като Жереми Петрис нахлу в наказателното поле, а балансът му бе нарушен, но главният съдия Георги Гинчев прецени, че е опит за симулация и вдигна жълт картон на десния бек на "сините". С решението си арбитърът си навлече гнева на феновете. Минути по-късно главният съди отново бе освиркван, а възгласи "Мафия" отекнаха на стадион "Георги Аспарухов", след като Уелтън бе избутан в гръб, но отново не бе маркирано нарушение.

В средата на първата част Падт се забави твърде дълго със задържането на топката и за малко Рикардиньо да я отнеме, след като успя да играе с нея, но тя му избяга.  А с първата си атака "орлите" успяха да поведат в срещата. В 26-ата минута Якуп Пьотровски изведе отлично Руан Секо зад отбраната на "сините", а последвалият удар в близкия на Андреев ъгъл се оказа неспасяем. Гостите отпразнуваха попаденеето бурно пред Сектор В, с което ядосаха част от агитката на Левски. Стигна се до напрежение, а Текпетей претендираше, че е бил ударен с хвърлен предмет. В минутите преди почивката двата тима си размениха по няколко удара, но и нищо фундаментално. А Хосе Кордоба се прибра на полувремето с жълт картон на сметката си.

Втората част започна с мощно пирошоу в Сектор Б, а в същото време Уелтън пропусна отлична възможност, след като ударът му срещна тялото на бранител в "бяло". След час игра домакините бяха близо до изравнителен гол, след като Уелтън и Джавад изпълниха на късо фаул, а испанецът центрира остро в наказателното поле на Лудогорец, където Рикардиньо засече, топката срещна гредата и излезе в аут.

В 63-ата минута дойде и поредната дискусионна ситуация, след като току-що получилият жълт картон Руан Крус влезе остро без топка в краката на Пламен Андреев, който вече я бе изритал, но реферът Георги Гинчев не посмя да вдигне второ официално предупреждение на нападателя на Лудогорец.

Минута по-късно Николай Костов предприе и първата си смяна, теренът напусна Асен Митков, а мястото му зае Асен Чандъров.На свой ред Ивайло Петев пусна Рик Джонатан на мястото на Кайо Видал. Четвърт час преди края Пламен Андреев се намеси решително, след като гостите организираха бърза атака, завършила с тежък изстрел на Фон Витри. Минути по-късно Келиан ван дер Каап не успя да овладее добре върната към него топка и Крус я отне, но последвалият му удар бе избит.

През цялото второ полувреме играчите на Лудогорец не пропускат възможност да бавят времето. В различни ситуации на терена лежаха Текпетей, Гомес и Падт, а играта бе спирана за продължителен период от време. Това доведе до 7 минути продължение на мача. До края Левски не успя да намери пътя към вратата на "орлите".

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.