Пропускане към основното съдържание

Нургюл бе много близо до купата, но съперничката се измъкна след близо 6 часа - предстои тайбрек

Нургюл Салимова и Александра Горячкина постигнаха реми във втората партия на Световната купа по шахмат за жени.
 
По този начин двете ще определят новата шампионка след тайбрек по ускорен шахмат в понеделник. Започва се с два тайбрека с времеви контрол 25 минути плюс 10 секунди добавка на всеки ход. 

Ако след тези две партии няма победител се преминава към два тайбрека с 10+10 време, ако и тогава няма резултат се пристъпва към нови две с времеви контрол 5 + 3. В краен случай се пристъпва към решителна партия 3+2, докато се излъчи победител.

20-годишната българка имаше предимство във втората финална партия срещу Горячкина и изпусна някои много добри шансове, но в крайна сметка съперничката намери начин да възстанови позицията си да стигне до реми.

С белите фигури Нургюл имаше предимство от две пешки, след отказан дамски гамбит в дебюта, но в едншпила Горячкина успя да навакса пасива и в крайна сметка двете приключиха с реми на 118-ия ход.

Първата партия между двете, която се проведе в събота също завърши при реми.

Още със стигането си до финала Нургюл се класира и за турнира на претендентките за световната титла. Надпреварата представлява турнир между осем състезателки, които трябва да определят претендентката за мача за най-ценната титла срещу китайката Джу Уенджин през 2025 година. Битката за мястото на претендентката ще се проведе през април 2024.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.