Пропускане към основното съдържание

Синият кошмар застигна Лудогорец

Разградчани отпаднаха от квалификациите за Шампионската лига
 
Лудогорец отпадна от квалификациите за Шампионската лига след като загуби с 1:2 при гостуването си на Олимпия Любляна и с общ резултат 2:3 не продължава напред. Разградчани ще продължат пътя си в Европа в квалификациите на втория по сила клубен турнир - Лига Европа.

Отборът на Олимпия Любляна е известен като синия кошмар, защото два пъти изхварля Левски от евротурнирите в средата на 90-те години.

Сега родният шампион поведе първи в презултата, но допусна бързо изравняване, а след това останал с 10 души на терена допусна втори гол в добавеното време на сблъсъка. В 11-та минута на продължението Лудогорец спечели дузпа за фаул срещу Спас Делев, но Кирил Десподов беше спрян от вратаря Видовшек, за да бъде драмата пълна.

В началните минути на срещата Олимпия владееше повече топката, но без да застраши вратата на Серджио Падт.

В 8-ата минута Кирил Десподов центрира от свободен удар, но не последва нищо опасно за Видовшек. Четвърт час след началото на мача Лудогорец поведе в резултата. Кирил Десподов вкара красив гол от пряк свободен удар, за да даде аванс на "орлите".

Четвърт час след началото на мача Лудогорец поведе в резултата. Кирил Десподов вкара красив гол от пряк свободен удар, за да даде аванс на "орлите".

Радостта на разградчани обаче бе кратка, след като три минути по-късно Тими Елшник от воле разстреля Падт за 1:1.

В 33-ата минута Сешлар отправи техничен удар към вратата на Падт от дъгата на наказателното поле, но топката се отби в гредата. В 58-ата минута Кирил Десподов вкара топката във вратата на Олимпия, но попадението не бе зачетено заради засада.

В 82-ата минута Лудогорец остана с човек по-малко, след като Сон бе изгонен с директен червен картон за нарушение срещу Руи Педро. В първата минута на добавеното време Падт блесна със спасяване с върха на ръкавиците си. При корнера обаче Олимпия успя да поведе в резултата. След центриране на Сешлар Тими Елшник вкара общо третия си гол във вратата на Лудогорец.

В осмата минута на добавеното време Лудогорец имаше шанс да отбележи, но топката, изстреляна от Кайо Видал бе в обсега на Видовшек. Секунди след това последва проверка от ВАР за нарушение срещу Спас Делев. Кристиан Дингерт лично отиде да преразгледа ситуацията и отсъди дузпа. Зад топката застана Кирил Десподов, който обаче бе спрян от Видовшек.

Олимпия - Лудогорец 2:1

0:1 Десподов 15 мин.

1:1 Елшник 18 мин. 

2:1 Елшник 90+2 мин.

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ:

Олимпия Любляна: 69. Матевж Видовшек, 2. Жорже Силва, 3. Давид Суалее, 9. Мустафа Нукич, 10. Тими Елшник, 14. Марсел Ратник, 16. Ахмет Мухамедбегович, 19. Свит Сешлар, 21. Иван Посавец, 34. Агустин Дофо, 99. Руи Педро

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 8. Клод Гонзалвеш, 10. Матиас Тисера, 11. Кирил Десподов - к, 17. Сон, 22. Франко Русо, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 37. Бърнард Текпетей, 44. Марсел Хайстер, 64. Доминик Янков

ПОДКРЕПЕТЕ ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА, КАТО ОТДЕЛИТЕ СИМВОЛИЧНА СУМА НА МЕСЕЦ. ТАКА ЩЕ МОЖЕМ ДА ПРАВИМ РАЗСЛЕДВАНИЯ, ВИДЕА И ИНТЕРВЮТА ЗА ВАС. ТОВА Е ИСТИНСКАТА ЖУРНАЛИСТИКА! 

Become a Patron!

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ В ТЕЛЕГРАМ

https://t.me/+6iCMU2KncoJmOGFk 

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ ВЪВ ФЕЙСБУК

ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.