Пропускане към основното съдържание

Манчестър Сити триумфира със Суперкупата на Европа

Манчестър Сити е новият носител на Суперкупата на Европа! „Гражданите“ триумфираха срещу Севиля след 1:1 в редовното време и 5:4 след изпълнение на дузпи а стадион "Йоргос Караискакис" в Пирея. Пропускът на Неманя Гудель от бялата точка се оказа решаващ. В началото на второто полувреме Юсеф Ен-Несири направи два много сериозни пропуска сам срещу Едерсон. Така Манчестър Сити спечели за първи път в своята история Суперкупата на Европа.

Пред Манчестър Сити се откри много добра възможност в 8-ата минута. След центриране в наказателното поле на Севиля, Нейтън Аке бе изпуснат и стреля с глава, но Боно спаси.

Джак Грийлиш стреля от границата на наказателното поле на Севиля в 17-ата минута, но Боно внимаваше и боксира.

Севиля поведе с 1:0 в 25-ата минута. Оливер Торес подаде към Лукас Окампос, който продължи за Маркос Акуня, а той центрира в наказателното поле на Манчестър Сити, където Юсеф Ен-Несири бе изпуснат от Йошко Гвардиол, надскочи Нейтън Аке и стреля с глава, топката срещна десния страничен стълб на вратата на Едерсон и влетя в мрежата му.

Севиля направи страхотен пропуск в 50-ата минута. Испанският отбор организира бърза контраатака. Лукас Окампос преодоля Кайл Уокър, след което напредна и достави топката в наказателното поле на Манчестър Сити на Юсеф Ен-Несири, който беше сам срещу Едерсон, но мароканецът стреля в краката на бразилския вратар, който спаси.  

Две минути по-късно Севиля организира нова контраатака, при която Ен-Несири навлезе в наказателното поле на Манчестър Сити, но стреля от сравнително малък ъгъл в аут.

Манчестър Сити изравни резултата в 63-ата минута. Родри центрира в наказателното поле на Севиля, където Коул Палмър бе изпуснат от играчите на испанския отбор и с глава прати топката във вратата на Боно.

Севиля направи нов много голям пропуск в 64-ата минута. Юсеф Ен-Несири бе изведен сам срещу Едерсон. Мароканският нападател отново не успя да преодолее бразилския вратар на Манчестър Сити, който се отличи с поредната много добра намеса през второто полувреме.

Пет минути по-късно Коул Палмър отне топката от Окампос, след което навлезе в наказателното поле на Севиля и отправи коварен удар, но Боно плонжира и изби.

Джак Грийлиш направи добър пробив по десния фланг в 78-ата минута, след което центрира остро в наказателното поле на Севиля, а Неманя Гудель бе на път да си отбележи автогол.

Четири минути по-късно Грийлиш отправи опасен удар от границата на наказателното поле на Севиля, но Боно спаси.

В първата минута на добавеното време на двубоя Фил Фодън центрира от фал в наказателното поле на Севиля, където Нейтън Аке отново бе изпуснат и стреля с глава, но Боно се намеси решаващо и изби в корнер.

Във втората минута на добавеното време на срещата Кайл Уокър отправи много опасен удар от дистанция, но изпрати топката над напречната греда в аут.

Така се стигна до изпълнението на дузпи при определянето на новия носител на Суперкупата на Европа.

1:0 Ерлинг Холанд вкара първата дузпа, пращайки топката в левия ъгъл, а Боно се хвърли вдясно.

1:1 Лукас Окампос прати топката също в левия ъгъл, а Едерсон бе пратен вдясно.  

2:1 Хулиан Алварес прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Севиля, а Боно отново не хвана ъгъла.

2:2 Рафа Мир повтори изпълнението на Хулиан Алварес, пращайки топката в горния ляв ъгъл на вратата на Едерсон.

3:2 Матео Ковачич вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Севиля, като Боно отново не хвана ъгъла, хвърляйки се вляво.

3:3 Едерсон хвана ъгъла, но Иван Ракитич беше точен, пращайки топката в десния ъгъл на вратата на Манчестър Сити.

4:3 Джак Грийлиш вкара топката в средата на вратата на Боно.

4:4 Гонсало Монтиел не сбърка, вкарвайки топката в левия ъгъл на Едерсон, който се хвърли вдясно.

5:4 Кайл Уокър прати топката под плонжа на Боно.

ПРОПУСК - Неманя Гудель изпрати топката в напречната греда!

Манчестър Сити е новият носител на Суперкупата на Европа!

Манчестър Сити – Севиля 6:5(след изпълнение на дузпи)

0:1 Юсеф Ен-Несири 25'

1:1 Коул Палмър 63'

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.