Пропускане към основното съдържание

Палежи и грабежи в цяла Франция


471 задържани отчита френската полиция
 тази нощ след поредни протести и напрежение в редица френския градове, пише BBC.

BFMTV се позова на данни на френския вътрешен министър Жералд Дарманен. По-рано той обяви, че властите разполагат 45 хиляди полицаи из цяла Франция, за да бъде сложен край на безредиците и да бъда предотвратени погроми. Частите бяха с 5000 повече, след като миналата нощ се включиха и специалните сили.

В същото време има съобщения за повсеместен хаос в градовете в цяла Франция. Предишнят ден бяха арестувани повече от 900 души.

Френският министър на вътрешните работи Жералд Дарманен отиде на място в град Мант ла Жоли в самата нощ, за да се срещне с полицаите и жандармеристите. Според оценката му ситуацията тази нощ е много по-спокойна от предишната.

Кметът на Марсилия Беноа Паян поиска спешно допълнителни сили в града, тъй като "сцените на грабежи и насилие не са приемливи". Там за тази нощ са задържани най-малко 80 души. На видео, публикувано в социалните мрежи, се вижда взрив на старото пристанище. Градските власти заявиха, че разследват причините за произшествията, но на този етап няма данни за пострадали.

Според съобщенията на полицията в ранните часове на нощта участници в безредиците са разграбили оръжеен магазин, като са взели ловни пушки, боеприпаси не са откраднати.

Има съобщения за подпалени сгради и автомобили, нахлувания в магазини в цялата страна, включително в Лион, Тулуза, Страсбург, Лил и Париж, където в едно от предградията, Нантер, загина 17-годишен младеж.

По предварителни данни непълнолетният Наел М., от алжирски произход, е бил спрян от полицейски патрул във вторник сутринта, докато е управлявал автомобил "Мерцедес", заради нарушаване на правилата и е бил застрелян.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Клиентите на Lidl беснеят! Брутална шашма лъсна щом сравниха цените у нас и в чужбина

Клиенти на Lidl пропищяха от цените на голямата верига магазина. Сравненията с цените на белгийския Lidl са повече от красноречиви, а коментарите оставяме на вас. 

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Структурите на БСП в София са се разпаднали, нов председател в БСП-Искър

Иван Таков е разбил районните организации в столицата

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.